De Mille Miglia is met afstand het grootste auto-evenement van Italië. Qua nationale trots staat het bovenaan de lijst bij Ferrari, Lamborghini, pizza, pasta en schuinstaande torens. Ook voor de politie. Dus als je dan als Nederlandse deelnemer in je volbloed Italiaanse sportauto op een bochtig weggetje een Italiaanse agent tegenkomt, beland je pas in de problemen als je géén gas geeft.

We weten niet hoe hoog de boete is voor het ‘spreekwoordelijk spugen op prachtige tradities’, maar deze Nederland gehoorzaamt de politie en komt weg zonder een prent. Als je goed kijkt, zie je de Italiaanse agent zijn hand omhoog steken en wuiven dat de Nederlandse Ferrari 812 Superfast moet in halen. Dus, dat moet dan maar.

Dit artikel werd oorspronkelijk in 2018 geplaatst en is in 2022 geactualiseerd

Politie moedigt Ferrari aan gas te geven

Reacties

 • Carlo heeft op 26 juli 2021 geschreven:

  If you ain’t able to keep in Lane you bloddy bad Driver NOOB

  Reageer
 • Erwinnet heeft op 26 juli 2021 geschreven:

  Ook 1 van de weinige momenten in het jaar dat je zeker weet dat de flitskasten op de hele route allemaal uit staan, dus heerlijk sturen!

  Reageer
 • Jan Jansen heeft op 25 juli 2021 geschreven:

  Geweldig, laatste mille ook meegereden als servicebureau, zelfde meegemaakt, al ver boven toegestane snelheid door een dorpje en dan gewoon extra gas om politie te passeren👍

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)