Ken je die video waarin F1-coureurs worden gevraagd naar hun autocollectie? Coureurs als Felipe Massa en Nico Rosberg antwoorden naar verwachting met auto’s als een Ferrari F40 of een Mercedes 280 SL. En dan komt de toen nog 22-jarige Carlos Sainz. Hij rijdt een Golf GTI die hij van vaderlief heeft gekregen. Na tien trouwe jaren dienst mag de Golf met pensioen en Sainz Jr. stapt nu eindelijk in een Ferrari.

De Golf GTI van Carlos Sainz Jr. is er eentje van de zesde generatie. Met een 2,0-liter turbomotor is de cilinderinhoud groter dan zijn F1-auto, maar het vermogen van 210 pk is wat meer aan de bescheiden kant. Voor ieders ego is het goed om te zien dat zelfs F1-coureurs weleens een stoepje meepakken. De coureur levert een achterbank in, maar krijgt daar ruim 600 pk voor terug.

Sainz Jr. is bij zijn werkgever op de koffie geweest om een Ferrari 812 Competizione samen te stellen. Daarvan laat hij nu het resultaat zien. ‘Ik ben nu niet langer alleen Ferrari-coureur, maar ook een Ferrari-klant’, zegt Sainz in de video. Als ras-Nederlanders zijn we uiteraard razend benieuwd naar de personeelskorting die coureurs krijgen.

De Ferrari 812 Competizione van Carlos Sainz jr.

Ferrari 812 Competizione van Carlos Sainz schuin voor

Je kunt de Ferrari 812 Competizione van Carlos Sainz jr. herkennen aan zijn matgrijze uiterlijk met rode accenten. Verder zijn er in de auto genoeg verwijzingen naar de eigenaar. Zo is zijn racenummer 55 in de vloermatten geborduurd. Ook vind je op de dorpel de woorden ‘Smooth Operator’, wat refereert aan het hitje uit de jaren tachtig dat Sainz een aantal keer fantastisch zong over de boordradio.

De 6,5-liter V12-motor produceert 830 pk en 692 Nm. Dat vermogen gaat naar de achterwielen. Een sprintje van 0 naar 100 km/u gaat in 2,9 seconden en de topsnelheid ligt rond de 340 km/u. Aan de eerste reactie te zien van Sainz is hij meer dan tevreden. Hij rijdt er ook alvast een stukje mee.

De Golf 6 GTI van Carlos Sainz Jr.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)