Nee, dit is geen kit car. Het is een Ferrari Testarossa uit 1985 die een jaar nadat ie de fabriek verliet, werd aangepakt door de Duitse tuner Koenig Specials. Het resultaat kreeg de naam ‘Competition Evolution II’. Ziet er tof uit, toch? Spoiler alert: het wordt alleen nog maar wilder. Deze veertig jaar oude Ferrari kun je upgraden naar 1.000 pk.

Achter het knalrode interieur vind je een 4,9-liter V12-motor die 700 pk en 690 Nm produceert dankzij een paar turbo’s, grotere intercoolers en een geüpdatet ECU. Dat vind je natuurlijk te weinig vermogen. Daarom kun je bij Koenig langs gaan om het vermogen op te krikken tot 1.000 pk en 940 Nm koppel. In een auto van bijna veertig jaar oud. Gekkenwerk.

De centrale dubbele uitlaat zal je ook zijn opgevallen. Ook prettig: schakelen doe je helemaal zelf met vijf versnellingen in dogleg-opstelling en het vermogen gaat naar de achterwielen. Andere toevoegingen zijn schokdempers van Koni, H&R-veren en remmen van AP. Dat is allemaal onderhuids. Van de buitenkant zie je bodykit die lichtjes doet denken aan de F40, voornamelijk dankzij die voorbumper en gigantische spoiler.

Wat kost de Ferrari Testarossa van Koenig Specials?

Het exemplaar dat je hierboven ziet, heeft nog maar 17.000 kilometer gelopen en staat in Californië. De Ferrari Testarossa van Koenig Specials wordt geveild op Bring a Trailer. Het hoogste bod staat op het moment dat we dit tikken op 166.000 dollar. Omgerekend is dat ongeveer 150.000 euro. Een hoop geld, maar voor zo’n bijzondere auto die nog vrij nieuw is? Je hebt tot dinsdag 16 juli om te bepalen of je spaargeld het waard is.

Reacties

  • Jaap heeft op 12 juli 2024 geschreven:

    @ Gerald

    Ga zelf geld verdienen man!

    Reageer
  • Gerald heeft op 12 juli 2024 geschreven:

    Hey Sophia or any one with allot to much money bring me the car please hat damn.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)