Kennen jullie Dommel nog? Die luie hond? Elke ochtend kon je op Kindernet alle avonturen van hem volgen. Naast Dommel waren er ook nog een kat (Balthazar), een buurvrouw (Beatrix) en natuurlijk de baas van Dommel: Semafoor. En met dit bruggetje presenteren wij met gepaste trots de Rolls-Royce Spectre Semaphore Commission.

Het is een van de voorbeelden van wat mogelijk is als je met een heel erg volle portemonnee aan komt zetten bij de Bespoke-afdeling van Rolls-Royce. Omdat Rolls-Royce sowieso duur en exclusief is, gaan veel klanten vaak al voor enkele dure Bespoke-opties. In de wil om waanzinnig uniek te zijn, zijn al die rijke mensen allemaal hetzelfde.

Spectre Semaphore Commission

Op de eigenaar van deze Rolls-Royce Spectre Semaphore na. Die heeft namelijk gekozen voor een wel heel erg bijzondere configuratie. De lakkleur is namelijk Semaphore Yellow. Geen idee of het iets te maken heeft het baasje van Dommel, overigens. Het eindresultaat is bijzonder gewaagd te noemen. Gelukkig is er niet gekozen voor zwarte velgen, die zouden helemaal wegvallen. Sowieso is het bijzonder dat er geen hoogglans optiekpakketje opzit.

Rolls-Royce Spectre Semaphore

Dat is bewust niet gedaan. Het zou namelijk het bijzondere designeffect op de motor teniet doen. Zoals je kunt zien is er een hoop zilver te zien op de motorkap. Rolls-Royce noemt dat het Marbled Paint Spill. Het effect moet zijn dat het van de grille afkomt en overgelopen is op de motorkap. Het is overigens niet zomaar wat gelekte zilveren verf: er zit namelijk voor 160 uur aan arbeid in.

Spiegelei

Het interieur van de Spectre Semaphore is eveneens bijzonder. Er is gekozen voor twee kleuren leder: Lemon Yellow en Citrine Yellow. Dat betekent een wit-tint met een vleugje geel erdoor en vanillegele stoelen, deurpanelen en middenarmsteun. Het ziet er mierzoet uit, mede omdat het nog het meest doet denken aan die spiegeleitje in snoepjesvorm.

Rolls-Royce Spectre Semaphore

Natuurlijk is het smaakafhankelijk, maar het nut of de esthetische meerwaarde is wat lastig te beoordelen. Wel is de Spectre Semaphore uniek, opvallend en duur en dat is de juiste mix qua eigenschappen voor de Monterey Car Week die dit weekend van start gaat. Dat is een feestje voor puissant rijke Amerikanen, die hierdoor voldoende inspiratie kunnen opdoen om ook een unieke Spectre samen te stellen.

Reacties

  • EC Dubost heeft op 8 augustus 2024 geschreven:

    160 uur zonder enig toegevoegde waarde. Ze hadden hun tijd nuttiger kunnen besteden.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)