Rolls-Royce adverteert sinds de jaren twintig al met ‘de beste auto’s ter wereld’. Is de elektrische Rolls-Royce Spectre nu de beste auto ter wereld is? Of voelt de Rolls-Royce juist goedkoper zonder zijn V12-motor? En zijn er nog nadelen te bespeuren bij de nieuwe Rolls? Daar proberen we vandaag achter te komen.

Op het eerste oog zijn veel dingen hetzelfde gebleven. De Spirit of Ecstay staat nog steeds bovenop de neus (maar is wel iets anders dan voorheen), de paraplu ziet nog steeds in de deur en de vloerbekleding is nog altijd even zacht. Wat natuurlijk anders is, is de aandrijflijn. Er zijn nu twee elektromotoren die zorgen voor een vermogen van 593 pk en 900 Nm koppel vervangen de V12.

Wat kost de Rolls-Royce Spectre?

Dankzij een 700 kilo zware batterij kom je 515 kilometer ver op één lading. Een prijs wil Rolls-Royce niet geven. Het merk zegt simpelweg dat de Spectre tussen de Cullinan en de Phantom valt. Daardoor zou hij in tussen ongeveer tussen de vier en zes ton vallen. Maar hoe rijdt dat nou? En voelt hij aan als een echte Rolls-Royce? Check het in de video.

In de volgende editie van TopGear magazine, nummertje 218, vind je de hele review van de Rolls-Royce Spectre.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie