We roepen het al vaker: de snelste auto ter wereld is een huurauto. Dit klopt al bij een gare Fiat Panda die je huurt op Sardinië, maar bij deze Veyron des te meer. Deze Bugatti kun je momenteel huren in Nederland voor ongeveer 1.000 euro per uur of voor 10.000 euro voor een volledig etmaal. Daarmee hebben we sterk het vermoeden dat het de duurste huurauto van dit moment is. Wil je hem langer huren? Dan loont het misschien om een bod te doen, want de Bugatti Veyron staat te koop.

Het gaat om een Bugatti Veyron uit 2009 die sinds mei van dit jaar op Nederlands kenteken staat. Het is ‘normale’ Veyron met 1.001 pk, dus het is niet echt (meer) de snelste auto ter wereld. Maar dan nog mag je met een topsnelheid van 407 km/u nergens over klagen. De 0-100-tijd is 2,5 seconden en kenners weten uiteraard dat het hier gaat om een 8,0-liter W16 motor met vier turbo’s. Het vermogen gaat via een automaat naar alle wielen.

De Nederlandse Bugatti Veyron is weinig verhuurd

Je hoeft niet bang te zijn dat de duurste huurauto van Nederland is mishandeld door klanten. De eigenaar laat weten aan TopGear dat de auto niet heel vaak verhuurd is. De tellerstand van 32.316 kilometer is voor een Veyron best hoog, maar er schijnen exemplaren te zijn die inmiddels al het dubbele hebben. En zelfs dat is voor een auto (want dat is het uiteindelijk) niet zo gek veel.

Lees ook: Auto’s van deze merken gaan met gemak 400.000 kilometer mee

Het loont om even te kijken hoe het zit met de banden. De set banden voor een Bugatti Veyron kost je zo’n 35.000 euro en moet elke 7.000 kilometer vervangen worden. De banden worden op de velg gelijmd, net als bij een dragracer. Elke derde wissel moet je direct een nieuwe set velgen kopen – een set kost nieuw richting de 90.000 euro.

Wat moet de duurste huurauto van Nederland kosten?

Het hoogste bod is momenteel net iets onder de 170.000 euro bij Troostwijk. Je kunt een bod plaatsen van 200.000 euro en hopen dat de rest van de wereld vergeet te bieden, maar dan zit je te hopen op niets. De eigenaar laat weten dat er wel een minimumbedrag is ingesteld. Is het hoogste bod onder dit bedrag, dan blijft de Veyron bij de huidige eigenaar. Op het taxatierapport bij de Veyron staat een bedrag van 2.250.000 euro. Dan weet je wat je ongeveer moet bieden.

Reacties

  • Gerrit heeft op 28 augustus 2024 geschreven:

    Jemig zeg wat is die veyron smerig van binnen dat hadden ze wel ff kunnen schoonmaken

    Reageer
  • Bas heeft op 27 augustus 2024 geschreven:

    Paar week geleden stonden al zijn andere autos al op de veiling. Kennelijk krap bij kas?
    Als je een auto leased moet je het wel kunnen betalen natuurlijk. 🤣

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)