Na het opbouwen van een enorme hype rond de nieuwe Tesla Model 3, was de onthulling voor zo’n 63.000 mensen een anti-climax. Of ze vinden het te lang wachten tot ze mogen rijden (of tot ze gereden mogen worden). Het aantal bestellingen zakte plots van 518.000 naar 455.000. Hoeveel kan dit Elon Musk schelen? Geen donder. Fascinerend figuur, die Musk.

Waarom kan het hem niets schelen?

De orderportefeuille zit vol genoeg. Het lukt Tesla nu al nauwelijks om het aantal opdrachten bij te benen. ‘Het is alsof je een restaurant runt en hamburgers verkoopt. Als er een wachttijd is van anderhalf uur, ga je niet nog meer mensen aansporen een hamburger te bestellen’, zegt Elon Musk. Mensen die nu hun Tesla Model 3 bestellen, krijgen hem waarschijnlijk pas aan het einde van 2018. Per dag noteert Tesla nog zo’n 1.800 nieuwe orders voor de Model 3. Volgens de grote baas kan dit veel meer zijn, als ze dat zouden willen.

Het doel is om 20.000 exemplaren per maand te produceren in december. En dat is al een flinke kluif voor de kersverse autobouwer. ‘Een productiehel’, zoals Musk het zelf noemt.

Reacties

  • Maikel heeft op 24 oktober 2017 geschreven:

    Ik zit in iedergeval wel bij de 455.000. ^.^

    Reageer
  • Jan heeft op 4 augustus 2017 geschreven:

    Go Musk! Bouw toch een fabriek in Europa? Genoeg lege autofabrieken hier!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)