Tuners zijn maar wat blij met de komst van de Lamborghini Urus. Niet omdat SUV’s gekocht worden door patserige figuren die graag hun auto op potsierlijke wijze willen uitdossen met stukjes koolstofvezel (al sluiten we het niet uit), maar omdat de Volkswagen Groep een Audi-motor in de Urus lepelde.

Dat betekent dat tuners als Abt zeer eenvoudig met de kennis die ze hebben van bijvoorbeeld de Audi RS 6 aan de slag kunnen met de 4,0-liter V8 van de Lamborghini Urus. Meer dan een beetje pielen met de software is niet nodig. En zo presenteert Abt vandaag zijn allereerste tuningsbeurtje voor een Urus.

De V8 in de Abt Lamborghini Urus produceert geen 650 pk en 850 Nm meer, maar 710 pk en 910 Nm. Geheel tegen de verwachting in, communiceren de tuners bij de Urus wél weer eens een nieuwe 0-100-tijd. In 3,4 seconden sprint de Abt Lamborghini Urus naar de 100 km/u, dat is 0,2 seconde minder dan voorheen.

Van de buitenkant van de Abt Lamborghini Urus blijft de veredelaar voor nu even af. Zouden ze zich in kunnen houden voor de toekomst? Een setje velgen en een nieuw spoilerlipje is immers zo geplaatst…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)