Oké, het is dan misschien niet dezelfde RS 6 als die in Nederland is afgebrand, maar dit is de spirituele opvolger van de legendarische Audi RS 6 DTM van Jon Olsson. Hij zegt zelf: ‘Toen de oude RS 6 werd gestolen en afbrandde, wist ik dat ik een nieuwe moest maken.’

‘Dit is de meest bizar klinkende auto die ik ooit heb gehad’, aldus de Red Bull-atleet. Het tovert een lach op het gezicht van de nieuwe eigenaar, maar ook op onze redactie doet het onze mondhoeken krullen. Als hij zelf achter het stuur kruipt benadrukt Olsson nog eens hoe erg hij de RS 6 heeft gemist. Er wordt niks gezegd over de specificaties van de motor, dus we kunnen ervan uit gaan dat de Phoenix de normale motor uit de RS 6+ van Abt met 705 pk heeft.

Olsson zegt zelf dat hij nogal snel verveeld raakt met een kleur. Daarom heeft hij een kant van de auto wit gemaakt en de andere kant zwart. Zo hoopt hij dat hij niet snel uitgekeken raakt op zijn nieuwe Abt.

De wielen van de Abt RS 6 van Jon Olsson zien er zeer kunstig uit met een bijzondere zwart-witte buitenrand. Ze hebben iets weg van AMG-velgen. Het idee heeft Olsson afgeleid van de Formule E. ‘Als ik niet naar die Formule E-race was gegaan, hadden we hier niet gestaan.’ We mogen de Formule E dus dankbaar zijn voor deze nieuwe creatie.

Hieronder legt Jon uit wat deze RS 6 speciaal maakt.

De Abt RS 6 van Jon Olsson

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear