Eerder lieten we al weten een zeer sterk vermoeden te hebben dat de Nederlandse artiest Afrojack een Bugatti Veyron op de kop had getikt in Dubai. Met wat tips van onze lezers en wat zoekwerk vallen de puzzelstukjes nu op hun plaats: we kunnen je vertellen dat deze Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse de nieuwe auto van Afrojack is.

Nadat Nick van de Wall eerder een videootje plaatste waarin hij achter het stuur van een Veyron met een bruin leren interieur zat, zette hij even geleden een video online waarin hij niet heel subtiel even de camera liet uitwijken naar deze bruine Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. De eigenaar van JD Customs liet al weten dat Afro een nieuwe hypercar gekocht had.

De Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse van Afrojack

En zo kwamen we uit een bruine Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse die vandaag verkocht is door de dealer Al Qalam Motors. Het interieur komt overeen met de eerste Instagram-story van de DJ en het uiterlijk met de tweede. Als de Instagrammetjes kloppen – en er is geen sprake van gruwelijke clickbait – dan dropte Afrojack bijna 1,8 miljoen euro op deze dakloze Veyron.

We hebben het niet over de standaard Veyron, die is best aardig met z’n 1.001 pk, maar over deze: de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. ‘Grand Sport’ wil zeggen: je hebt de versie met targa-dak, en Vitesse wil zeggen: je hebt de versie met 1.200 pk. De sprint van 0 naar 100 legt ie in 2,6 seconden af – 0,1 seconde langzamer dan de dichte Veyron met 1.200 pk, die Super Sport heet.

Z’n topsnelheid bedraagt 410 km/u, al kun je dat niet op de openbare weg doen – daar is ie gelimiteerd tot 375 km/u. Alsnog genoeg om heel hard je rijbewijs kwijt te raken. De auto staat nu nog in Dubai en het is niet duidelijk of hij ook naar Nederland komt. Zou dat het geval zijn, dan mag Afrojack nog een leuk bedrag aan rest-BPM aftikken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)