Dappere Nürburgring-gangers die in april al richting de Groene Hel gingen, merkten dat er nogal wat onduidelijkheid heerste over de coronamaatregelen in Duitsland. Informatie en regels voor het reizen naar Duitsland stonden nergens centraal aangegeven, dus je moest op goed geluk en op gezond verstand een poging wagen. Dat maakt het lastig als je deze zomer alsnog op vakantie wilt binnen Europa. Gelukkig is er nu een oplossing waarbij je alle coronamaatregelen per land binnen de EU op een rijtje ziet.

Re-open EU (klik maar), een officiële website van de Europese Unie, moet duidelijkheid scheppen over de coronamaatregelen per land in Europa. Je selecteert een land en krijgt dan een overzicht van alle maatregelen per categorie. Bijvoorbeeld of je het land in mag als toerist, of de hotels open zijn en hoeveel mensen bij elkaar mogen komen voor een bijeenkomst. Toch handig om te weten of je tijdens je vakantie wel een terrasje kunt pakken.

De website plaatst wel een kleine disclaimer. ‘Hoewel de Commissie ernaar streeft de informatie zo actueel mogelijk te houden, nemen wij geen enkele verantwoordelijkheid, expliciet of impliciet, voor de volledigheid en nauwkeurigheid van de informatie op deze pagina of individuele beslissingen daarop.’ Bovendien is een deel gebaseerd op automatische vertalingen (en AliExpress leert ons hoe dat soms niet helemaal lekker loopt), dus gebruik altijd je gezonde verstand.

Het reisadvies is versoepeld

Voor zestien Europese landen is het reisadvies pas versoepeld door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op één land na (Portugal, want dan moet je door Spanje) zijn ze vanuit Nederland allemaal prima met de auto te bereiken. Mocht er een tweede coronagolf komen waardoor vluchten en reizen geschrapt worden, dan is je reis waarschijnlijk niet gedekt door de annuleringsverzekering, zo meldt MoneyView. Als je zelf ziek wordt door corona, dan ben je vaak wel gedekt.

Via: JFK.men

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie