Goed nieuws. Een zomervakantie in het buitenland is deze zomer nog mogelijk. Voor zestien Europese landen is het reisadvies vandaag versoepeld door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op één land na zijn ze allemaal prima met de auto te bereiken, zonder dat je door een land moet waar een negatief reisadvies voor geldt.

Dus, naar welke landen kun je op vakantie in 2020?

België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Polen, Portugal (moet je wel even door Spanje), Tsjechië en Zwitserland krijgen allemaal een positief reisadvies. In Spanje en Oostenrijk zijn er nu nog geen vakanties toegestaan, maar hiervoor zijn ook versoepelingen aangekondigd. Een vakantie met de auto is dus heel goed mogelijk deze zomer.

‘Het reisadvies van Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken blijft vooralsnog op oranje staan. Dat betekent dat vakantiereizen naar die landen deze zomer worden afgeraden’, zo meldt RTL Nieuws. Hou de ontwikkelingen goed in de gaten, want het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt: ‘Bij een opleving van het coronavirus kunnen landen opnieuw strenge maatregelen nemen.’

Reis niet gedekt voor annuleringsverzekering

Mocht er een tweede coronagolf komen waardoor vluchten en reizen geschrapt worden, dan is je reis waarschijnlijk niet gedekt door de annuleringsverzekering, zo meldt MoneyView. Als je zelf ziek wordt door corona, dan ben je vaak wel gedekt.

Een tweede golf is iets om rekening mee te houden als je gaat kijken voor een vakantie. Bedenk bijvoorbeeld een plan voor als het land waar je bent in lockdown gaat. Zoiets zal trouwens ook niet van de ene op de andere dag gebeuren. Lees ook goed de lokale regels. In Duitsland moet je bijvoorbeeld in openbare gelegenheden een mondkapje dragen.

Uiteraard kun je ook op vakantie in eigen land. Zo zou je een week naar Friesland of één van de eilanden kunnen gaan. Zeeland blijft een goede plek om uit te waaien en de terrasjes in Maastricht of Eindhoven zijn uiteraard prima te doen. Of slinger Airbnb aan en filter op huisjes met een jacuzzi. We zien het kaartje wel verschijnen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear