Deze Lexus LC 500 lijkt direct uit een Marvel-comic te rijden met zijn vlijmscherpe lijnen en serieuze blik in zijn ogen. Het is het werk van Artisan Spirits, een tuner uit Tokio die zich al twintig jaar bezig houdt met het aanpassen van auto’s én divers officieel werk mocht uitvoeren voor automerken.

Artisan Spirits vijlde het design van de LC 500 bij om er een soort Super GT-racer voor de straat van te maken. De nieuwe verhoudingen en de stance maken zelfs de achterspoiler uiterst acceptabel. Je kunt er zelfs, zonder veel moeite te doen, een flinke vleug Lexus LFA in herkennen.

Het uiterlijk is niet het enige wat verandert aan de Artisan Spirits Lexus LC 500. Grotere Brembo-remmen, dempers van KW, racestoelen van Sparco en een rolkooi zetten de sportieve ambities van de LC kracht bij. Het is ongetwijfeld een feestje om hiermee over een bochtige weg te sturen.

Gaat de Artisan Spirits Lexus LC 500 sneller?

De motor zijn ze niet vergeten in Tokio. De V8 die in de LC 500 zit, hebben ze aangepast van 5,0 naar 5,6 liter waardoor de LC Artisan 525 pk levert, 55 pk meer dan standaard. Een gewaagde tegenstander voor de Mercedes-AMG GT S misschien?

En er is nog meer goed nieuws: Artisan is van plan om meerdere modellen van Toyota en Lexus, inclusief de GT86 en de Supra, aan te pakken en een workout te geven. Welke zie jij ‘t liefst?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie