Maakt het je echt uit dat de nieuwe Aston Martin DB12 Volante een V8 van AMG heeft en dat ie 680 pk produceert? En dat is in 3,7 seconden op de honderd zit vanuit stilstand? Of dat de topsnelheid 325 km/u is? Of dat de bandbreedte van de adaptieve dempers met 500 procent is toegenomen? Oké, dat laatste kan nog weleens lekker zijn tijdens lange ritten.

Het belangrijkste van cabrio van Aston Martin is dat hij je gedachten direct transporteert naar een lange zonnige rit langs de Franse kust. Alleen door al naar deze Aston Martin DB12 Volante te kijken – en dat is wel gelukt. De zomerse foto’s helpen hier een handje bij. De motor en alle techniek aan boord zijn bijzaken – het gaat om het gevoel dat deze cabriolet geeft.

De elektrische softtop van de Aston Martin DB12 Volante

Vooruit, niet geheel onbelangrijk is de techniek van het dak. De softtop opent elektrisch in 14 seconden en het sluiten duurt twee seconden langer. Dit kan tot snelheden van 50 km/u. Opgevouwen is de softtop slechts 260 millimeter hoog, wat weer iets scheelt in de bagageruimte. Hoe groot de bagageruimte is, communiceert Aston nog niet. Het interieur is verder hetzelfde als de dichte DB12.

Zit het dak dicht, dan kun je extra genieten van de 15 speakers en 1.170 Watt aan audiovermogen. Met het dak open kan iedereen om je heen er ook van genieten. De Q-afdeling van Aston Martin kan alle bijzondere wensen die je hebt ook nog uitvoeren. Aan het einde van dit jaar moeten de eerste leveringen beginnen. Laat hem dus maar leveren in Madeira of Bonaire.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie