Aston Martin komt binnenkort met een nieuwe middenmotor-supercar en als je je ogen samenknijpt, een beetje fantasie gebruikt en de helderheid van je scherm op maximaal zet, kun je ‘m hier zien. Hij heet voorlopig de Aston Martin Project 003. De Valkyrie was Project 001 en de AMR-versie van de Valkyrie heette Project 002. De definitieve naam volgt nog.

De nomenclatuur verklapt al wat de bedoeling is van de Aston Martin Project 003: het wordt een kleine Valkyrie voor mensen die anders voor een Ferrari 488 of een McLaren 720S zouden gaan. Christian Von Koenigsegg noemt dat segment horzelnest – een bijzonder lastig klasse om in te concurreren. Dat weerhoudt Koenigsegg er overigens ook niet van.

Wat weten we over de Aston Martin Project 003?

De benzinemotor ligt tussen de voor- en achteras en krijgt sowieso een turbo en hulp van een elektromotor. De hybride-aandrijflijn zou gebruik kunnen maken van de 4,0-liter AMG-V8 die nu ook in de Vantage ligt. Waarschijnlijk niet de V12 uit de Valkyrie – al deed Aston gekkere dingen in het verleden.

Aston schroeft de motor op een ‘lichtgewicht constructie’ en de aerodynamica zou ‘uitstekend’ zijn. De ophanging is actief en de wegligging is ‘de beste in zijn klasse.’ Verwacht niet dat de Aston Martin Project 003 je rugwervels laat klapperen – het is geen hardcore circuitauto en er is zelfs ruimte voor bagage. Het ontwerp zou overigens ‘prachtig’ zijn.

‘In huidige Aston Martins doorkruist de a-stijl als het ware het voorwiel. In een auto met een middenmotor schuift alles naar voren’, vertelde Aston-baas Andy Palmer ons eerder. ‘Dus er zijn wat uitdagingen als je de klassieke verhoudingen wil bereiken. Het ontwerp leent meer van de Valkyrie dan de Vantage.’

‘De Valkyrie moest altijd al een once-in-a-lifetime-project worden’, vertelt de baas. Maar dat betekent niet dat ze de kennis van de Valkyrie daarna in de prullenbak gooien. ‘Voor ons was het erfgoed van de Valkyrie essentieel voor afstammelingen zoals deze Aston Martin Project 003′, zegt de baas van Aston Martin.’

Wat kost de Aston Martin Project 003?

Een exacte prijs is voorlopig niet bekend. Hij kost sowieso meer dan 230.000 euro zonder belastingen. Je ziet ‘m waarschijnlijk op de Autosalon van Genève in 2019 en op de straten in 2021.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)