We waren toch wel benieuwd. Waarom zou je een Bugatti Chiron die zo naar jouw wens is samengesteld na twee jaar weer verkopen? TopGear deed navraag bij Carlink waarom de Chiron met camouflage-interieur van Jeroen van den Berg te koop staat. Het antwoord is duidelijk: ‘We blijven natuurlijk wel een autobedrijf, hè? En er komt later dit jaar ook een Aston Martin Valkyrie aan, dus we moeten ook ruimte hebben’, laat een woordvoerder van Carlink weten aan TopGear.

Voor wie het alweer vergeten was: de Valkyrie is de ultieme hypercar van Aston Martin. Adrian Newey van Red Bull Racing hielp mee met de ontwikkeling en Cosworth leverde een fantastische 6,5-liter V12-motor met meer dan 1.000 pk en een toerenbegrenzer bij 11.100 tpm. Het Kroatische Rimac, bekend van de C_Two, voorzag in een elektromotor die nog eens 160 pk en 280 Nm levert. Zelfs de kentekenplaat moet speciaal ontwikkeld worden om 800 graden aan te kunnen.

Of de Aston Martin Valkyrie op Nederlands kenteken komt, willen ze bij Carlink nog niet verklappen. Het kan natuurlijk een investering zijn – het blijft immers een autobedrijf. Ook willen ze nog even niets vertellen over de kleur. De vanafprijs voor de Valkyrie ligt op 2,8 miljoen euro, ongeveer het bedrag waarvoor de Chiron nu te koop staat. Ook Max Verstappen zou een Valkyrie krijgen (of het vertrek van Aston als teamsponsor moet roet in het eten gooien), maar die parkeert hem in Monaco in zijn garage, niet in Nederland.

Reacties

  • Wilko heeft op 25 februari 2021 geschreven:

    Grappig dat de kenteken platen bij een susuki alto horen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)