Dertiende maand? Hema-bon van twintig euro? Kerstpakket? Of gewoon een ferme handdruk? Wat je ook krijgt: het gaat de bonus van Max Verstappen niet overtreffen. Omdat hij meehielp aan de ontwikkeling van de nieuwe Aston Martin Valkyrie, krijgt hij er direct eentje cadeau.

‘Ik ga er zeker in rijden. Ik ga hem niet alleen in de garage zetten. Die auto verdient het om op de weg te zijn. Waarschijnlijk stal ik hem in Monaco’, zegt hij in een interview met Supercar Blondie. Van de Aston Martin Valkyrie met 1.145 pk worden slechts 150 exemplaren gebouwd. Ze kosten net geen 2,8 miljoen euro per stuk.

Aston Martin schakelde Cosworth in om hun ultieme straatauto te voorzien van een motor. De keuze viel op een 6,5-liter V12. De motor is afgeleid van de V8-motor die in 2010 in de F1-auto van Williams lag. De 2,4-liter V8 maakte toen 18.000 toeren per minuut. Het aantal omwentelingen voor de Valkyrie zal iets lager liggen, maar nog altijd ontzagwekkend zijn.

Een F1-auto voor de openbare weg dus. Kan ie mooi stoplichtsprintjes doen met Lewis Hamilton in zijn Mercedes-AMG One. Of tegen Daniel Ricciardo, die een Valkyrie koopt van zijn eigen geld (of is dat inmiddels ook omgezet in een cadeau?). De Aston Martin Valkyrie komt naast de Porsche 911 GT2 RS van Max Verstappen in zijn garage te staan.

Reacties

  • René Berkhof heeft op 26 januari 2020 geschreven:

    Zie er maar rustig mee rijden , hij heeft nog een punten rijbewijs en is niet zo ervaren als ik 😂😂😂

    Reageer
  • Chris heeft op 18 november 2018 geschreven:

    In ieder geval beter dan die opgevoerde platgeslagen kever (mogelijk gemaakt dankzij Adolf)

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)