De Aston Martin Valkyrie is, zodra hij uitkomt, een van de snelste productieauto’s ooit gemaakt. Op bepaalde vlakken zal hij zelfs de onbetwiste winnaar zijn. En hoewel Aston-chef Andy Palmer benadrukt dat de auto niet gemaakt is om Nürburgring-records te breken, zit er wel een recordje in.

Carsales trok Palmer aan z’n jasje tijdens de 24 Uur van Le Mans en vroeg naar een recordpoging. ‘Ik zou heel graag nee zeggen, in veel gevallen is een Nürburgring-ronde niet belangrijk. Echter, in sommige markten, vreemd genoeg denk ik aan China, is de rondetijd op de Nürburgring belangrijk om de onverschrokkenheid van een supercar aan te tonen’, zegt hij.

‘In werkelijkheid ontwikkelen we de Aston Martin Valkyrie niet voor een Nürburgring-record. Dat is niet waar hij voor bedoeld is, maar waarschijnlijk gaan we wel een tijd neerzetten’, vult hij aan. ‘We weten al dat hij f**king snel is. Ik denk dat we iets cools gaan doen. Bijvoorbeeld verschijnen bij een open sessie, zoiets geks.’

Een record neerzetten tijdens Touristenfahrten is technisch niet mogelijk

Qua prestaties lijkt het ons geen probleem om tijdens Touristenfahrten met de Valkyrie een ronderecord neer te zetten. De auto is bijna twee keer krachtiger dan de huidige recordhouder. Het probleem is alleen dat je geen volledige ronde kunt rijden tijdens de publieke dagen. Halverwege het rechte stuk moet je namelijk het circuit af.

Palmer praat niet over tijden. Eindbaas bij Red Bull, Christian Horner, vertelde vorig jaar dat hij verwacht dat de Valkyrie de snelste tijd ooit kan pakken. De Porsche 919 Hybrid Evo pronkt nu met die titel, met een tijd van 5 minuten en 19,55 seconden. De snelste productieauto is de Aventador SVJ met 6 minuten en 44,97 seconden.

Dichter bij een F1-auto voor op de openbare weg kunnen de Aston Martin Valkyrie en zijn aartsvijand van Mercedes niet komen. De dwaze machine produceert 1.176 pk en 900 Nm en zijn 6,5-liter V12 klimt tot 11.000 toeren per minuut. Elke Valkyrie kost minimaal 2,8 miljoen euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)