Even terugzoeken… ja, zie je wel: vorig jaar was er ook al een Audi A4-facelift. Beschouw dat maar als een opwarmertje, want deze facelift is een stuk ingrijpender. Zelfs de nieuwe Audi S4 TDI, die nog geen maandje oud is, ging onder het mes. Audi monteert nieuwe lichtunits en nieuwe bumpers op de Audi. Vanachter is het nu net een klein A6’je en dat oogt best prima.

Wat maakt de Audi A4-facelift bijzonder?

Audi snapt, je moet erbij zijn. Van Blackberry tot iPhone – je moet connected zijn. Volgens de autobouwer is de Audi A4-facelift 100 procent connected. Door communicatie met de infrastructuur meldt de A4 aan de bestuurder bijvoorbeeld welke snelheid hij moet aanhouden om een groene golf te krijgen bij de stoplichten.

Je kunt het infotainmentsysteem volgens Audi bedienen als een smartphone. De dubbele schermen zoals de nieuwste Audi’s dat hebben, waarbij het onderste scherm voornamelijk voor temperatuurbediening is, komen nog niet naar de Audi A4-facelift. Die verandering is nog even iets te ingrijpend. Je moet het doen met een digitaal instrumentarium en een scherm op het dashboard.

Audi A4-facelift: de motoren

Je mag kiezen uit zeven motoren, en ze hebben allemaal een turbo. De krachtigste is de Audi S4 TDI met een V6-diesel en 347 pk. Deze gaat in 4,8 seconden naar de 100 km/u. De Audi RS 4 moet nog even wachten op zijn facelift. De minst krachtige A4 is een benzinemotor met 150 pk. Alle versies hebben standaard een automaat met zeven of met acht trappen.

Audi A4 Allroad

Ook de Audi A4 Allroad is vernieuwd en hij ziet er weer lekker uit. Hij krijgt 35 millimeter extra bodemspeling en rondom de wielkasten zitten kunststoffen beschermkappen. Hij wordt altijd geleverd met vierwielaandrijving. Alle A4- en S4-modellen van de facelift komen aankomende herfst naar de showrooms. De prijzen worden tegen die tijd ook bekendgemaakt.

Reacties

  • Jan A Theunisse heeft op 15 september 2019 geschreven:

    Bijzonder mooi

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)