Wat hadden we daar graag bij willen zijn; het moment dat Audi besloot dat de RS 6 van de C6-generatie een geblazen V10 zou krijgen, die nauw gerelateerd is aan de krachtbron van de Gallardo (maar dan met meer vermogen). We beelden ons een moment van stilte in vol ongeloof. Daarna de acceptatie. En vervolgens pure euforie.

En zo uitbundig als de V10-motor met 580 pk is, zo ingetogen is het exterieur van de Audi RS 6. Geen enkele leek zoekt Lamborghini-power achter deze Audi. En bovenal besloot Audi van deze RS 6 gewoon nog, voor de laatste keer ooit, een sedan te bouwen.

Een unicorn willen we het niet noemen, maar een spierwit paard met knobbeltje op z’n voorhoofd is het zeker: de Audi RS 6 van de V10-generatie in sedan-vorm is een zeldzame verschijning. Sterker nog: op dit moment staat slechts één Audi RS 6 Sedan van deze generatie te koop in Nederland.

In het zwart verbergt hij het beste dat er een V10 met meer power dan een Lamborghini Gallardo onder de motorkap ligt. Als je nog een sleeper zoekt, zoek niet verder. In 4,6 seconden brult de sedan naar de 100 km/u. De topsnelheid is gelimiteerd tot 250 km/u.

Niet schrikken van de prijs: de Audi uit 2010 met 132.746 kilometer op de teller moet nog 71.500 euro opleveren. Update: Nu nog maar 58.500 euro!

Advertentie

Reacties

  • Haye Mellema heeft op 8 maart 2018 geschreven:

    Vanwaar alle ‘unicorn grapjes’?

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie