Ben je eigenlijk gecharmeerd van de enorme dieselsloophamer die luistert naar de naam Audi SQ7, maar kun je de wijzer van je morele kompas niet manipuleren? Dan hebben we goed nieuws voor je. Dit is de Audi SQ2 – met vergelijkbare specificaties, maar dan zonder afgunstige blikken van de buren en smerige dieselwalmen.

De Audi SQ2 krijgt de welbekende 2,0-liter viercilinder uit de Volkswagen Golf R. De kleinste hoogpotige van Audi krijgt daarom 300 pk voor zijn kiezen, waardoor hij in 4,8 seconden naar de 100 km/u schiet. Exact zo snel als een Audi SQ7. Bij lage belasting spuit de motor zijn brandstof niet direct in, wat zorgt voor een lager verbruik.

De Audi SQ2 heeft uiteraard quattro

De tweeliter is gekoppeld aan een zeventrapsautomaat die het vermogen naar alle wielen stuwt. De verdeling is niet altijd gelijk – het slimme quattro-systeem is als Jesse Klaver: de wielen die het vermogen het best kunnen gebruiken, krijgen het meest. Daarnaast gaat het onderstel 20 millimeter omlaag.

Standaard krijgt de Audi SQ2 wielen met maatje 18 inch mee. Optioneel schroeft Audi er 19-inchers onder. De banden zijn 235 millimeter breed. Je kunt de stabiliteitscontrole volledig uitschakelen om de bandenboer blij te maken.

De nieuwe Audi SQ2 komt in januari volgend jaar naar de showrooms. En hopelijk krijgen we voor die tijd meer dan één foto te zien van Audi.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)