Onlangs nog bouwde ABT een brute Volkswagen Transporter T6. Daar hadden ze duidelijk niet genoeg aan: het inmiddels hoogbejaarde (120 jaar) Duitse bedrijf, dat elke auto nog net een tikkeltje gevaarlijker weet te maken, heeft een nieuw slachtoffer gevonden. Ditmaal heeft de Audi SQ5 eraan moeten geloven. Het resultaat is een veelzijdige en race-achtige auto. Zo beschrijft ABT hun versie van de SQ5.

De dikste versie – waarom zou je in deze klasse voor minder gaan – is een 3,0-liter TDI met 380 pk en 780 Nm. De Audi SQ5 ABT heeft in hoogte verstelbare vering en is aan de voorkant 5 tot 30 millimeter lager, aan de achterkant 10 tot 35 millimeter. Hiermee vliegt de SQ5 ABT een stuk soepeler door de bochten. Verder is er natuurlijk de nodige plastische chirurgie toegepast: gemenere voorbumper, grille, luchtinlaat-extensies, een spoilertje, de deuren zijn een beetje opgeleukt met strips en het ABT Sound Control-systeem werd gemonteerd. Hierdoor klinkt zelfs een diesel als een sportauto, aldus de tuner.

Velgen voor je Audi SQ5 ABT

De velgen die je volgens ABT Sportsline moet kiezen, zijn de modellen CR, DR, ER-C of FR. Ze komen uiteraard in een plakkerig rubber jasje gehuld en je kunt ze in 21, 22 of – als je echt gek wilt doen – 23 inch bestellen. Wij plegen alvast even een telefoontje naar Duitsland.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)