Normaal gesproken wil de RDW graag even een geïmporteerde auto bekijken voordat ze een setje gele kentekenplaten meegeven. Door de coronacrisis zijn veel keurstations gesloten en zijn alleen noodzakelijke keuringen toegestaan. Autobedrijven hebben het al zwaar genoeg door het virus en het zou nadelig kunnen zijn als de importwerkzaamheden nu ook moeten stoppen. Daarom kun je als bedrijf nu zonder een fysieke keuring een auto importeren; het gaat nu via de mail.

Het proces van een auto invoeren zonder keuring staat nog in de kinderschoenen. ‘Wij vragen begrip als de eerste aanvragen niet helemaal vlekkeloos verlopen. Wij doen er alles aan om de verkochte voertuigen zo snel mogelijk van een kenteken te voorzien’, zegt de RDW. Alleen auto’s afkomstig uit Europa of ongebruikte auto’s met een Certificaat van Overeenstemming (CVO) komen in aanmerking. Bedrijven moeten het aankoopbewijs (of CVO) en het buitenlandse APK-rapport opsturen naar de RDW met een stel foto’s van de auto.

De RDW bekijkt per geval of de auto in aanmerking komt voor de nieuwe procedure. Iets zegt ons dat twijfelachtige barrels wat langer moeten wachten tot een fysieke keuring weer mogelijk is. Bekijk de gedetailleerde beschrijving van de RDW over het invoeren zonder fysieke keuring.

Spelregels van RDW voor auto invoeren zonder keuring

– Je bedrijf heeft de erkenning Bedrijfsvoorraad
– Het voertuig betreft de voertuigcategorie personenauto (M1)
– Het voertuig betreft geen schadevoertuig als bedoeld in Artikel 1.1 Regeling voertuigen
– Het voertuig voldoet nog aan de beschrijving op het buitenlandse kentekenbewijs
– Het voertuig is aantoonbaar verkocht
– Het voertuig moet binnen vijf werkdagen na ontvangst van het RDW Bewijs van Inschrijving op naam worden gezet van de koper
– Je betaalt op rekening: aan het einde van de maand ontvang je een factuur
– Je stuurt na afloop het buitenlands kentekenbewijs op

Advertentie

Reacties

  • B. Wilde heeft op 31 maart 2020 geschreven:

    Waarom denk ik nu aan een 1-april grap

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie