Gisteren te druk bezig geweest met leven om de laatste nieuwtjes op TopGear in de gaten te houden? Dat is balen, want nu ben je niet meer up-to-date! Maar geen zorgen, om je een handje te helpen hebben we het autonieuws van 11 oktober 2018 nog een keer voor je uitgestald. Zo ben je binnen één kop koffie weer op de hoogte. Geen dank!

Snelste VW Arteon is flitsend

Bij Volkswagen geven ze hun leerlingen vaak een project om te laten zien wat ze kunnen. Dat levert in dit geval de snelste VW Arteon op die het merk ooit bouwde. De kunstzinnige sedan komt uit de hoge hoed van Volkswagen Australië. De 2.0 TSI in de Arteon produceert nu 490 pk en 600 Nm koppel – een flinke toename van de standaard 280 pk en 350 Nm. In een magere 3,9 seconden boekt de VW Arteon naar de 100 km/u. Volkswagen claimt dat deze meting heuvelopwaarts is uitgevoerd. In elk geval zeer potent.

Porsche 911 992: Dit moet je weten

Achter de link vind je de belangrijkste feitjes over de 992, die in november wordt onthuld. We weten dat de motor in de Porsche 911 992 heftig is herzien, dat er straks geen smalle 911’s meer bestaan en dat ie een achttrapsautomaat uit de Panamera, geen autonome systemen en een speciale modus voor nat wegdek heeft. Oh ja! En hij is nog steeds snel.

Productieklare Aston Martin Valkyrie gelekt?

Yusaku Maezawa is een interessant figuur. Als alles volgens plan verloopt, is de miljardair de eerste mens sinds 1972 die een reisje naar de maan maakt. Ergens in 2023, met een SpaceX-raket van Elon Musk. Om tot 2023 te kunnen genieten van astronomische prestaties, bestelde hij zowel een Mercedes-AMG One als een Aston Martin Valkyrie. Na zijn bezoek aan de Aston Martin-fabriek plaatste hij een stel foto’s. Allemaal heel onschuldig, behalve één. De laatste foto van zijn Instagram-post toont een Valkyrie die we nog niet eerder zagen. Kijken we hier naar een computerrendering van de productieklare Aston Martin Valkyrie?

Bugatti Veyron huren? Dit ben je kwijt

Het zal je verbazen op hoeveel plekken je een Veyron voor een dagje kunt huren. Of zelfs voor een week. Het zal je niets verbazen dat je voor hetzelfde geld ook een nieuwe middenklasser kunt kopen. Daarmee ga je echter geen 400 km/u rijden. Het meest interessante aanbod om een Bugatti Veyron te huren vind je bij King Rent. Voor 9.900 euro per dag stap je daar in de bloedsnelle bruut. Ze leveren de Veyron af bij diverse vestigingen in Europa, waaronder Stuttgart en München. Je weet wel, steden omringd door Autobahn. Andere opties vind je achter de link!

Zoon krijgt boete van 2.050 euro, vader reageert geweldig

Vermoedelijk heeft de vader van deze Emporio Armani-drager nogal wat keren tevergeefs getracht zijn zoon wat wijsheid in het verkeer bij te brengen. Zonder succes, want de hardrijder is gepakt met een snelheid van 180 km/u waar hij 80 km/u mocht. Daarom is de vader van de hardrijder ook erg blij dat de rechter die zijn zaak behandelt de jonge bestuurder een flinke boete van 2.050 euro oplegt. De reactie van de vader is dan ook goud waard. Even wat gerechtelijk opgelegde pedagogiek voor je bakkes. Video achter de link!

Porsche 911 Hybrid komt, maar niet direct

De première van de nieuwe Porsche 911 992 staat gepland tijdens de Los Angeles Motor Show. Porsche 911-baas August Achleitner heeft nu alvast laten weten: ‘Hij is voorbereid op hybride-krachtbron in de toekomst, maar de komende paar jaar zal er nog geen hybride-versie in productie gaan, we wachten tot er betere batterijen beschikbaar zijn.’ Achter de link meer over de toekomstige Porsche 911 Hybrid.

Ford GT teruggeroepen vanwege brandrisico

De Ford GT mag zich een echte supercar noemen, net als zijn broeders uit de stallen van Lamborghini en Ferrari. En nu helemaal, want het merk heeft de Ford GT teruggeroepen vanwege een brandrisico. Dan hoor je er pas echt bij. Schijnbaar kan het hydraulische systeem van de achterspoiler gaan lekken. De hydraulische vloeistof kan op de hete uitlaat terechtkomen, waardoor het geheel boem doet. Of gewoon vlam vat.

Abt Audi A8: nog dikker dan het origineel

Mensen die hun Audi A8 nóg dikker willen maken opgelet! Vanaf eind november gaat Abt een, in hun woorden, aerodynamisch pakket verkopen voor de van origine al dikke sedan. Hiermee krijgt de presidentiële bak op subtiele wijze een sportievere look waardoor hij nóg meer opvalt. Het Abt aerodynamic package werd eerder al voorafgegaan door de Abt power boost – waarmee de 3.0 TDI in de Audi A8 van 286 pk (210 kW) en 600 Nm naar 330 pk (234 kW) en 650 Nm werd getild.

Ford Mustang breekt doormidden bij straatrace

Wat is regel één van een dragrace? Ja, zoveel mogelijk gas geven, maar die bedoelen we niet. Nee, regel één is: doe in hemelsnaam een helm op. Want als jij een slordige 1.000 pk loslaat op een onderstel dat gewend is om maar 400 pk te verwerken, gaat er soms iets mis. Al kun je je hier afvragen of een helm enorm veel verschil maakt. Regel twee zou kunnen zijn: doe het gewoon lekker op een circuit. Het liefst eentje zonder bomen. Leer van de fouten van deze Foxbody-Mustang. Video achter de link!

Audi e-tron: 1e rij-indruk

Wat maakt die Audi e-tron bijzonder? Als je het aan Audi vraagt: alles. Als je het aan ons vraagt: best veel. Allereerst is het, dat zie je zelfs door de ‘camouflage’ heen, een redelijk normale auto. Dat kun je lang niet van elke (semi-)elektrische auto zeggen. Het hoeft er wat Audi betreft niet direct van af te spatten dat je de wereld aan het redden bent. De overstap naar elektrisch rijden is al stevig – als daar ook nog eens een heel uitgesproken uiterlijk bij komt, wordt de drempel misschien te hoog. Dit was het autonieuws van 11 oktober 2018.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)