Gisteren was het vrijdag en daarom was jij druk met het inluiden van je weekend. Zeer begrijpelijke dingen. Maar toch jammer dat je daardoor niet alle ontwikkelingen op TopGear in de gaten kon houden. Vandaar dat we het autonieuws van 5 oktober 2018 nog een keer voor je hebben samengevat. Ben je zo weer op de hoogte! Lekker, toch? Prettig weekend!

Nieuw flitsrecord? Met 914 km/u gepakt

Op de deurmat van een snelle Luxemburger plofte een nog onaangenamere verrassing dan een ‘we hebben u gemist’ van de PostNL. De moeder der boetes, vanuit Brussel. Op een 70-weg was hij geflitst met 914 km/u. Naar eigen zeggen reed hij zo’n 80 km/u. Op de brief stond geen boetebedrag, maar een dagvaarding van de politierechter. Nieuw flitsrecord?

1e en 2e vrije training van de GP van Japan 2018

Drie uur ’s nachts. DRIE UUR. En dat op een doordeweekse dag. Nee, we snappen heus wel dat je je wekker niet gezet hebt voor de 1e en 2e vrije training van de GP van Japan 2018. Het goede nieuws is daarom ook het slechte nieuws: je hebt weinig spektakel gemist. De uitslagen van beide trainingen vind je achter de link.

Bugatti Veyron met waterschade kan van jou zijn

Pelikanen. Vervelende beesten. Ze leiden namelijk bestuurders van Bugatti Veyrons af waardoor ze pardoes het water in rijden. Dat was tenminste het verhaal van de dealer die zijn Veyron het water in reed. En of de verzekering even 2,2 miljoen dollar kon ophoesten. Het probleem van een dergelijke auto is dat je nergens kunt gaan zonder gefilmd te worden. En zo ook in dit geval. Verzekeringsfraude was het oordeel en de eigenaar van het autobedrijf mocht 10 maanden de bak in. Maar, de Bugatti Veyron met waterschade kan nu van jou zijn.

BMW M2 Competition van Dähler

Sinds de BMW M2 Competition deze lente uitkwam, hebben nog niet veel tuners de kans gehad om deze veelgeprezen pretmachine te modificeren. En wij kunnen ons zo voorstellen dat ze staan te springen. De M-divisie heeft namelijk het blok van de M4 (S55) in de 2-serie geplaatst en dat zorgt voor vuurwerk. Het Zwitserse Tuning-bedrijf Dähler zag de potentie van de motor en kon er als een van de eerste bedrijven mee aan de slag. Ze dopen hem de BMW M2 Competition2, aangezien ze de vorige M2 ook al onder handen hadden genomen.

McLaren 720S Track Pack verliest 24 kilo

Ho, stop even. Druk niet op ‘order bevestigen’ als je nét een McLaren 720S aan het bestellen bent. Beter ga je direct voor de McLaren 720S Track Pack. Als je tenminste van plan bent het circuit te bezoeken. Of als je de meest inspiratievolle namen voor onderdelen ooit wilt. Niet gelogen.

Ford GT40 volgens SuperPerformance; niet slechts een replica

Aan het einde van de maand oktober wordt in Las Vegas wederom de jaarlijkse SEMA-beurs georganiseerd. Op het grootste tuningspektakel ter wereld vind je wederom genoeg auto’s die geen enkele hoop hebben ooit de openbare weg te halen. Zeer toevallig valt het festival dit jaar samen met het vijftigjarige bestaan van de Ford GT40. De auto die vier keer de 24 uur van Le Mans wist te winnen. Tuner SuperPerformance heeft de kans aangegrepen om ter ere hiervan de klassieke Ford in een nieuw jasje te steken. Men heeft de oude Ford (MK1 GT40, de eerste generatie) als basis genomen en daarin de 3,5-liter V6-motor uit de huidige GT gelegd. Ze dopen hem de ‘Future GT Forty‘ .

Robin Frijns terug in de Formule E

Nu het DTM-seizoen er bijna op zit, heeft Robin Frijns besloten om weer terug te keren naar de Formule E – een competitie die alleen elektrische auto’s bevat, vandaar dat het met een ‘E’ wordt aangeduid. Frijns reed tussen 2015 en 2017 ook al in de Formule E en wel in het team van Andretti. Toen BMW de partner werd van dat team, moest de Nederlander met Audi-connecties wegwezen. Frijns gaat komend seizoen rijden voor Envision Virgin Racing, dat samenwerkt met Audi.

Apollo Intenza Emozione komt als racer

Het laatste wat we hoorden over de Apollo Intensa Emozione is dat het merk een samenwerking aanging met het team achter de dominerende Mercedes CLK-GTR uit de jaren 1990. Het Duitse HWA AG haakte aan bij de ontwikkeling. Het verhaal is inmiddels verder ontwikkeld. Ontwikkeld in iets met meer geluid, meer vleugels en nog meer visuele agressie. De al knotsgekke Apollo Intensa Emozione komt ook als hardcore circuit-uitvoering. Op de Lausitzring, een circuit in Duitsland, was Apollo druk aan het testen met de V12-hypercar.

BMW i8 op airride kan van jou zijn

Deze BMW i8 heeft enorme 22-inch wielen van Vossen die haast in de wielkasten verdwijnen. De beige bekleding contrasteert fijn met de matzwarte buitenzijde van de auto. Ook krijg je er een afstandsbediening bij om de hoogte van jouw i8 te bepalen – en hij kan flink laag. Kopen? De BMW i8 op airride kost je 84.995 euro. Dan weet je zeker dat je geen tweede exemplaar tegenkomt.

60 jaar Cosworth geschiedenis in beeld

Vorige week blies Cosworth zestig kaarsjes uit. Je kent het bedrijf van de vele race-winnende motoren die ze over de jaren heen produceerden. Of gewoon van de Ford Sierra RS. Ook komt Cosworth de afgelopen tijd weer in het nieuws omdat ze met Aston Martin samenwerkt om meer dan 1.100 pk in de Valkyrie te proppen. Reden genoeg voor TopGear om 60 jaar Cosworth geschiedenis in beeld te brengen.

Fietsen van automerken: 5 toffe voorbeelden

Naast auto’s ook fietsen verkopen. Het is een beetje vreemd, maar de meeste automerken maken zich er schuldig aan. Doorgaans zijn het ook niet de goedkoopste fietsen die je gaat tegenkomen. Alleen bedoeld voor de grootste fans, dus. Om duidelijk te maken dat de prijzen soms wel extreem erg de pan uit rijzen, hebben we vijf van de duurste fietsen van automerken op een rijtje gezet. Beginnend met de goedkoopste van de vijf. Kijk en huiver. Dit was het autonieuws van 5 oktober 2018.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)