In het Duits heten ze Bremsschwelle, wat eigenlijk letterlijk vertaalt naar remdrempel. Het fijne van dat woord is dat je het met veel meer kracht en frustratie kunt uitspreken. Of zelfs roepen, waar de Duitse taal zich sowieso fijn voor leent. Drempellandia, of ‘Nederland’ in de volksmond, stikt van de dingen. En wie laag wil zijn, moet omrijden. Of airride nemen, zoals deze BMW i8 dat heeft.

Airride?

Met een airride kit kun je zelf de hoogte bepalen van je auto. De ontwerpers deden flink hun best op de voorbumper van de i8 en die wil je dus niet stuk rijden. Als je dan over een drempeltje heen moet in de McDrive, pas jij gewoon de hoogte aan van je bolide. Ook kun je je auto juist heel laag bij de grond positioneren, zodat je nog strakker over het asfalt glijdt. Of zodat je er cool uitziet op de parkeerplaats van de McDonald’s.

BMW i8 op airride

Deze BMW i8 heeft enorme 22-inch wielen van Vossen die haast in de wielkasten verdwijnen. De beige bekleding contrasteert fijn met de matzwarte buitenzijde van de auto. Ook krijg je er dus een afstandsbediening bij om de hoogte van jouw i8 te bepalen – en hij kan flink laag. Kopen? De BMW i8 op airride kost je 84.995 euro. Dan weet je zeker dat je geen tweede exemplaar tegenkomt.

Update 24 februari: De BMW was gekocht door YouTube-ster Nikkie de Jager (van NikkieTutorials) en hij staat weer te koop op AutoScout24. Dit keer kost hij geen 84.996 euro, maar 107.655 euro.

Foto’s: MvW Photography

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear