Naast auto’s ook fietsen verkopen. Het is een beetje vreemd, maar de meeste automerken maken zich er schuldig aan. Doorgaans zijn het ook niet de goedkoopste fietsen die je gaat tegenkomen. Alleen bedoeld voor de grootste fans, dus. Om duidelijk te maken dat de prijzen soms wel extreem erg de pan uit rijzen, hebben we vijf van de duurste fietsen van automerken op een rijtje gezet. Laten we beginnen met de goedkoopste van de vijf. Kijk en huiver.

05. Porsche RS fiets (ruim € 7.000)

Een lichtgewicht koolstofvezel frame met een lavaoranje lakje. Kost je ruim 7.000 euro als je zelf naar Amerika gaat om ‘m op te halen. In de Nederlandse webshop van Porsche kunnen we ‘m namelijk niet vinden, in de Amerikaanse webshop wel.

04. Scuderia Ferrari fiets (€ 15.500)

Gemaakt in een gelimiteerde oplage van 12 stuks en exclusief verkrijgbaar in de webshop van Ferrari. In Giallo Modena-geel. Van jou voor een bescheiden 15.500 euro. Bescheiden voor Ferrari-begrippen. Je koopt immers ook een VW Up van het geld.

03. McLaren fiets (ruim € 17.000)

Deze McLaren fiets is gemaakt in samenwerking met Specialized en stamt uit 2014. Hij zal dus al een poosje uitverkocht zijn. Met andere woorden: je moet héél goed zoeken en nog enkele duizenden euro’s bovenop de prijs van 17.000 euro rekenen, mocht je er nu een willen hebben.

02. Lamborghini fiets (ook ruim € 17.000)

Omdat ze toch al in een gekke bui waren met de creatie van de Urus dachten ze bij Lamborghini: laten we ook een gekke fiets maken. Het resultaat is deze triatlon-fiets, gemaakt in samenwerking met Cervélo Cycles.  Dit maffe apparaat kost je ook ruim 17.000 euro.

01. Bugatti fiets (€ 44.000)

Net als met alles in het leven heb je altijd baas boven baas. Zo ook als we het over fietsen van automerken hebben. Zie hier de fiets die Bugatti en het Duitse PG samen maakten. Maar liefst 44.000 euro kost ie. Leuk voor als je op vakantie gaat in je Bugatti Divo. Mits je een fietsendrager voor een Bugatti weet te vinden.

Bonus: Aston Martin fiets (prijs onbekend)

We weten het, we zouden een lijstje maken de vijf duurste fietsen van automerken. Maar we wilden je deze Aston Martin fiets niet onthouden. En we weten ook helemaal niet wat ie moet kosten, dus we knallen ‘m er gewoon bij als bonus. Graag gedaan!

Conclusie

Dit zijn natuurlijk geen fietsen die je tijdens een avondje stappen bij het station durft te laten staan. Of je moet het leuk vinden om ‘m later voor een fractie van de prijs weer van Marktplaats te halen. Maar ach, wat kan het jou ook allemaal schelen als je genoeg centjes hebt om een dergelijke tweewieler aan te schaffen. Wij daarentegen zouden liever een auto kopen van de bedragen die je zojuist voorbij hebt zien komen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)