Ben je gisteren te druk geweest met het aftrappen van je weekend om TopGear in de gaten te houden? Dat begrijpen we best hoor. Daarom speciaal voor jou nog even al het autonieuws van 7 september 2018 op een rijtje. Pak een kop koffie erbij en geniet ervan!

Bekijk hier de livestream van Goodwood Revival 2018

Helaas, dit weekend is er geen Formule 1 of eredivisievoetbal om je de familie mee te ontvluchten. Maar vrees niet, je hoeft je niet te verlagen tot gezelschapsspelletjes (hu!) of inhoudelijke gesprekken (nog erger!) met mede-gezinsleden. Goodwood Revival is er om je te redden van deze horrorscenario’s.

De BMW X2 M35i krijgt geen zes-in-lijn

De BMW X2 M35i krijgt geen zes-in-lijn, maar een 2,0-liter viercilinder. Wél met een volwassen 306 pk en 450 Nm koppel. Hiermee zit de BMW X2 M35i in 4,9 seconden op de 100 km/u. Een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving zijn standaard.

BMW X5 xDrive45e iPerformance is je dieselalternatief

Ga met je vinger door de prijslijsten van de BMW X5 en je komt als snelheidsliefhebber uit bij de BMW M50d. Een diesel, Getsie. Daar kun je niet mee aankomen. Geen nood. Hier is de BMW X5 xDrive45e iPerformance. Met 394 pk (- 6 pk) en met 5,6 seconden (- 0,4 s) op de 100 km/u.

Gepantserde Dodge Charger Hellcat is voor gekke Max

Officieel is de gepantserde Dodge Charger Hellcat voor de politie, vandaar het disco-werk, maar in een wetteloos landschap maakt dat allemaal niet meer uit. Hij is ook extreem handig voor drukke Italiaanse steden, waar de bewoners hun bumpers gebruiken als parkeersensoren.

Koop een Bugatti met Bitcoins

Je kunt gerust zeggen dat de piek van de bitcoin voorlopig achter de rug is. De lage koers creëert hét uitgelezen moment om bitcoins te vergaren, vindt dealer Post Oak Motor Cars. Ze zijn zelfs, naar eigen zeggen, de eerste dealer van Rolls-Royce, Bentley en Bugatti die bitcoins accepteert.

Cupra SUV: Dit is de eerste foto

Een plaatje van de Cupra SUV stond in een presentatie van de Volkswagen Groep. De slide is inmiddels opgeschoond en drie keer raden: de Cupra is nergens meer te vinden. Helaas voor Volkswagen en Cupra vergeet het internet niets.

Meest betrouwbare merken van 2018

Wie had dat gedacht? Alfa Romeo is betrouwbaarder dan Honda. Tenminste, als we de data van What Car? mogen geloven. Zij ondervroegen meer dan 18.000 mensen over hun auto van minder dan vier jaar oud en maakten een lijstje van de meest betrouwbare merken van 2018.

Fords elektrische SUV gaat op een Mustang lijken

Kijk eens goed naar de teaser van de nieuwe plug-in SUV van Ford. Daarop is duidelijk te zien dat de auto achterlichten gaat krijgen die geïnspireerd zijn op die van de Mustang. Hier lees je waar die keuze vandaan komt.

Aston Martin DBS Superleggera VS Mercedes-AMG GT R

De Aston Martin DBS Superleggera zou, op papier, de Mercedes-AMG GT R moeten kunnen hebben. Zoals je inmiddels weet, spelen dragraces zich niet af op papier, maar op het asfaltPlace your bets.

Giles Taylor verkast naar China

Als je designbaas bij Rolls-Royce bent, kun je wel zeggen dat je het aardig gemaakt heb in je carrière. Wat kun je dan nog doen om dat te overtreffen? Welke stap omhoog is er nog? De Chinese merken Haima, Junpai en Hongqi, als je het Giles Taylor vraagt. Want dat is waar ex-Rolls-Royce-designbaas heen verkast.

Lucid Motors Air verslaat Porsche 911 GT3 op Laguna Seca

Het is een poos geleden dat we voor het laatst iets over het Amerikaanse Lucid Motors hadden te melden. Maar het bedrijf trekt nu hardhandig aan de rem. Of nou ja, eigenlijk juist niet. Met een rondetijd van 1 minuut en 39.30 seconden op Laguna Seca.

Seat Ibiza bewijst waarom ABS fijn is

Deze Seat Ibiza bewijst waarom ABS zo’n ontzettend fijne uitvinding is. Met een stoppie op de Nürburgring. Klik hier om de beelden te bekijken. Dit was het autonieuws van 7 september 2018.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)