Ga met je vinger door de prijslijsten van de BMW X5 en je komt als snelheidsliefhebber uit bij de BMW M50d. Een diesel, Getsie. Daar kun je niet mee aankomen. Zeker nu jullie op het kantoor al het papier verbannen hebben (vervelend als je naar het toilet moet) en de volledige kantine extra-vegan geworden is.

Geen nood. Hier is de BMW X5 xDrive45e iPerformance. Met 394 pk (- 6 pk) en met 5,6 seconden (- 0,4 s) op de 100 km/u. De elektrische actieradius bedraagt nu 80 kilometer volgens de specificaties. Al is dit berekend op basis van de nieuwe WLTP-testcyclus en aangepast aan NEDC voor vergelijkingsdoeleinden. Je kunt nu dus precies niets met het cijfer.

Voorin ligt een 3,0-liter zes-in-lijn met 286 pk. Een elektromotor voegt daar 112 pk aan toe. Het maximumkoppel van de BMW X5 xDrive45e iPerformance is 600 Nm. De gecombineerde CO2-uitstoot is 49 g/km. En daar wordt het interessant, want met wat geluk is het voor ons BPM-gestuurde belastingland daarmee de goedkoopste X5 die je kunt halen.

De prijzen van de BMW X5 xDrive45e iPerformance worden op een later moment bekend gemaakt. De nieuwe PHEV komt volgend jaar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)