Zo dan! Het is een poos geleden dat we voor het laatst iets over het Amerikaanse Lucid Motors hadden te melden. Maar het bedrijf trekt nu hardhandig aan de rem. Of nou ja, eigenlijk juist niet. Want op het (altijd zeer betrouwbare) internet is het bericht verschenen dat Lucid Motors met haar elektrische Air een ronde op het asfalt van Laguna Seca (3,54 km) heeft gereden in 1 minuut en 39.30 seconden.

Sneller dan de rest

Dat is sneller dan de Audi R8, BMW M4, Jaguar F-Type R en Aston Martin Vantage S erover deden. Beter nog: dat is sneller dan een Porsche 911 GT3! (Oké, eerlijk is eerlijk, een 911 GT3 van de vorige generatie. Maar zo’n detail laten we de titel boven ons bericht niet verpesten op deze vrijdagmiddag.)

Uiteraard is de ronde op het asfalt van Laguna Seca vastgelegd op video. Hieronder kun je de beelden bekijken. Opvallend is wel dat Lucid Motors daarin zelf aangeeft een rondetijd van 1 minuut en 41.67 seconden te hebben neergezet. Onder de noemer van de ‘productie representatieve rondetijd’. Wat waarschijnlijk wil zeggen dat de Air met iets normalere banden iets langer over de ronde doet.

Noemenswaardige prestatie

Hoe dan ook is het behalen van een rondetijd die korter is dan 1 minuut 42 een noemenswaardige prestatie. Het begint er nu dan toch op te lijken dat we Lucid Dreams en hun Air EV goed in de gaten moeten gaan houden. Nu hopen dat ie er ook daadwerkelijk komt.

Lucid Air sets Laguna Seca Lap Time

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie