Het onvermijdelijke is gebeurd: een van ‘s werelds meest opulente merken heeft zich overgegeven aan de opmars van de plug-in hybrides. Dames en heren: dit is de Bentley Bentayga Hybrid.

De Bentayga woog al zoveel als een kleine maan en een setje batterijen zal de pk-gewicht-verhouding niet heel erg verstoren. Volgens Bentley creëert de aandrijflijn een oase van rust en sereniteit.

De aandrijflijn kent veel gelijkenissen met die uit de Porsche Panamera 4 E-Hybrid met 462 pk. Dat is een 2,9-liter en dit is een 3,0-liter. Het vermogen van de Bentley Bentayga Hybrid zal niet veel verschillen. De hybride heeft vierwielaandrijving en de batterijen zijn met 2,5 uur opgeladen. Thuis doe je daar 7,5 uur over, met een uiterst stijlvol laadstation van Philippe Starck.

Daarna kun je 50 kilometer elektrisch rijden. Wat doet de verminderde uitstoot van 75 g/km met de prijs? Zal dit de goedkoopste Bentayga worden, zoals dit bij de BMW 7-serie in stekkerhybridevorm ook het geval is? Tot dat bekend is, kun je even waarderen wat de kleur en de velgen voor de Bentayga doen. Ziet er toch niet heel verkeerd uit, toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)