Kaak, maak kennis met de vloer. Aangenaam. Want Bentley is werkelijk zo gek geweest om de Bentayga in te schrijven voor de Pikes Peak International Hill Climb van dit jaar. Het landhuis op wielen moet de 156 bochten en 20 kilometer aan de Colorado-berg in een recordtijd verslinden. De Bentley Bentayga moet de snelste SUV op Pikes Peak ooit worden.

Hoe snel is de Bentayga?

De W12 van ‘s werelds meest luxe SUV produceert 608 pk en 900 Nm koppel. In 4,1 seconden sprint de Bentayga naar 100 km/u. De topsnelheid ligt op 301 km/u, maar dat zal ie niet halen. Het enige wat de Bentayga extra krijgt is een rolkooi en wat veiligheidsmaatregelen. Aan de start zal het asfalt meer dan 2.440 kilo voelen.

Het actieve onderstel maakt gebruik van een 48-volt systeem, dat er volgens Bentley aan bijdraagt dat de elektronische ophanging drie keer sneller reageert dan een conventioneel adaptief onderstel. De mate van grip is ongelooflijk: je kunt dus met een gerust hart elke keer weer genieten van dat enorme vermogen. Dat zit dus wel snor.

Welke tijd moet ie verslaan?

De Range Rover Sport klokte in 2013 een tijd van 12:35,1. Paul Dallenbach zat toen achter het stuur. Mocht je op 24 juni dit jaar de grond voelen schudden of de rotatie van de aarde veranderen, weet je wat er aan de hand is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)