Bentley had nog geen vierdeurs met een topsnelheid boven de 325 km/u. Schande! Daarom is hier nu de Bentley Flying Spur W12 S.

De twaalfcilinder produceert nu 635 pk en 820 Nm. Van baden in luxe voor het stoplicht tot chillen bij 100 km/u gaat in 4,5 seconden. De topsnelheid ligt boven de magische grens van 200 mijl per uur. Het volledig koppel is al beschikbaar bij 2.00 tpm en gaat naar alle wielen. Zestig procent van het vermogen gaat naar de achterwielen, de rest naar de voorwielen. Optioneel kun je koolstofkeramische remmen aanvinken op de optielijst en kitscherig rode remklauwen. Doe dat laatste maar niet, je draagt ook geen sneakers onder een driedelig pak.

De ingenieurs hebben een beetje zitten pielen met de dempers van de Bentley Flying Spur W12 S waardoor hij wendbaarder is, maar nog wel comfortabel genoeg om gechauffeerd te worden.

Hoe herken je de Bentley Flying Spur W12 S?

Autospottertjes opgelet, zo kun je de Bentley Flying Spur W12 S herkennen. Het vlaggenschip heeft zwarte accenten voor een dramatischer voorkomen, zoals zwarte raamlijsten, een zwarte grille, een sierlijst op de achterbumper en donkere koplampen. Op de D-stijl zie je een ‘W12 S’-logo. De 21 inch wielen zijn ook zwart. Mocht je dichtbij genoeg komen om naar binnen te gluren, dan zie je een tweekleurig interieur. Welke kleuren dat zijn, mag de eigenaar zelf kiezen. Een bekend verhaal? Klopt. Bij de Bentley Flying Spur V8 S deed het merk hetzelfde geintje, maar dan met íets minder zwarte accenten.

Spotten kan vanaf het einde van dit jaar, dan komt hij naar de dealers. Wat dat gaat kosten? Geen idee, maar je hebt waarschijnlijk zakgeldverhoging nodig.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie