‘Hahahahahaha! Wat een goeie! Moet je zien! Woehahaha! Die grille! Echt, humor met een driedubbele chocolade-hoofdletter H! Dit verzin je niet – briljant! Bedankt man: in tijden niet zo gelachen!’ ‘Wat? Geen grap? Meen je niet… Is dit serieus? Ik geloof je niet. Kan niet. Bestaat niet. Mag niet. Echt niet. Niet.’

Bekijk ook: Zo ziet de BMW 4 Concept eruit met een normale grille

Sorry, beste lezer. BMW heeft zojuist deze Concept 4 willens en wetens onthuld op de IAA in Frankfurt. Net toen je dacht dat het na de nieuwe 7-serie niet erger kon. Net toen je dacht dat het nauwelijks lelijker kon dan de de grille van een X7. Net toen je een aantal jeuk-achter-je-oogbollen-veroorzakende concepts uit je gedachten had weten te verdringen. En bovenal: net toen je blij was dat de 3- en de 4-serie aan die smaakverbrijzelende grille-vergrotingen waren ontkomen. Toen, precies toen kwam dit. De BMW Concept 4. De ultieme nekslag voor het microscopische beetje vertrouwen dat je misschien nog had in de afdeling Design van BMW.

Verrek: ook mooie kanten

Die ontbijt-omdraaiende grille is des te sneuer omdat hij zo ontzettend je aandacht trekt dat je nauwelijks nog ziet dat er ook mooie kanten aan de BMW Concept 4 zitten. De daklijn, het profiel, de achterkant met geïntegreerde, ducktail-achtige spoiler: het ziet er behoorlijk gaaf uit. Oké: hij lijkt die hele diffuser als een soort volle luier achter zich aan te slepen. Maar dat is een detail dat we graag door de vingers zouden zien. Als die grille er niet was. Nu moet die hele BMW Concept 4 helaas gewoon helemaal kapot. Doden met vuur, je een jaartje kapot gaan schamen en opnieuw beginnen.

Even serieus, BMW

Genoeg is genoeg, BMW. Jullie hebben je punt gemaakt. Jullie hebben het overtuigend bewezen: niemand is beter dan jullie in staat een roemrijke designreputatie naar de ratsmodee te helpen. Niet één keer, maar met zo’n beetje alles wat jullie de laatste tijd hebben laten zien. Wij (en niet alleen wij hoor: zo’n beetje iedereen met ogen in zijn hoofd en vingers die bij een toetsenbord konden) hebben élke keer laten weten dat dit niet te doen is. Echt: het is volbracht. Niet meer, alsjeblieft. We kunnen dit niet meer aan.

Het slechtste nieuws voor het laatst

Voor de laatste hardnekkigen onder jullie die nog altijd niet willen geloven dat deze BMW Concept 4 geen wreed geintje is, geven we het woord aan de schuldigen zelf. Domakoj Dukec (nooit van gehoord, maar kennelijk tegenwoordig Hoofd BMW Design) zegt het volgende. ‘De nierengrille is altijd een kenmerk van BMW-modellen geweest. De BMW Concept 4 presenteert een zelfverzekerde en stijlvolle kijk op dit iconische element. Tegelijkertijd biedt de BMW Concept 4 een vooruitblik op de expressieve styling van de 4-serie.’ We zouden hier nog uren commentaar op kunnen leveren, maar we stoppen ermee. We zien door onze tranen ons beeldscherm niet meer.

 

 

Reacties

 • Jelle heeft op 11 september 2019 geschreven:

  Oh…
  Jee…

  Reageer
 • Ezequiel heeft op 10 september 2019 geschreven:

  Hij heeft knaagtanden lijkt wel! Doet me beetje denken aan de bever van colgate reclame van vroeger 🙂

  Reageer
 • Bert Kruize heeft op 10 september 2019 geschreven:

  het lijkt wel een slechte, gedeelde imitatie van een Chrijslergril. Konden ze daar in Deutschland nou echt niet met wat beters en originelers komen !!??

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)