AC Schnitzer staat bekend om het tunen van veel soorten BMW’s. Ook de kleine BMW M2 was al onder handen genomen. Maar dat was niet genoeg voor de Duitse tuners, want nu pakken ze ook de M2 Competition aan. De BMW M2 Competition van AC Schnitzer heeft meer pk dan een M3 CS. Dit is zowel spannend als verrassend tegelijk, want hoe kun je zo’n auto nog beter maken?

De BMW M2 van AC Schnitzer

AC Schnitzer is grondig te werk gegaan. Ze hebben onder andere nieuwe lichtmetalen velgen, een nieuwe aerodynamische splitter, een spoiler van koolstofvezel en een nieuw interieur à la AC Schnitzer in oranje en zwart op en in de M2 Competition gezet.

De aandrijflijn heeft ook een upgrade gehad die we leuk vinden. Je kunt namelijk met een schakelaartje in de ECU het vermogen opkrikken van 410 naar 507 pk. Daarvoor hoef je echter niet de motor te verpesten met opzichtige en onnodige aankleding. Je hebt het vermogen, maar je hoeft er niet mee te koop te lopen.

De prijs?

Er zijn dus geen fysieke aanpassingen op de motor nodig, maar toch zijn de prijzen niet mild. Wil je desondanks toch de motorruimte een frisse look geven? Dan wordt dat 565 euro. De extra upgrade voor meer vermogen? Dat kost je omgerekend ruim 6.000 euro.

Je kunt ook, als je moedig genoeg bent, het onderstel aanpassen. Denk aan volledig instelbare ophanging, bijvoorbeeld. Dit kost je wel ruim 3.000 euro. Of als je lui bent pakt AC Schnitzer letterlijk alles aan en gooien ze alles wat ze in huis hebben op je nieuwe M2. Dit kost je dan wel ruim 30.000 euro, maar dan heb je wel de auto op bovenstaande foto.

Het is een moedige stap om zoveel uit te geven aan een M2 Competition met wat upgrades. Zeker als dat bedrag bijna de helft is van wat een standaard M2 kost. Zou jij het riskeren om dat bedrag uit te geven en de M-afdeling van BMW het nakijken te geven?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)