De BMW M4 DTM wekt neerwaartse druk op, boezemt angst in en eet chicanes en bochten voor zijn ontbijt. Dezelfde intimiderende karaktereigenschappen zie je in deze BMW M4, maar dan met de behoefte om hem in zijn wangetjes te knijpen. Het is een schaalmodel om de aerodynamica te testen in de windtunnel. Deze schattige BMW M4 DTM meet slechts 60 procent van de lengte van the real deal.

Het team van BMW kreeg slechts vijftig dagen om de aero van de BMW M4 DTM te testen. Dat klinkt als een eeuwigheid, maar in windtunneltermen houdt dat niet over. De ingenieurs moesten dus slim te werk gaan om de kostbare tijd maximaal te benutten.

Door een stel ingewikkelde methodes te gebruiken, testte het team ongeveer drie verschillende configuraties per uur. Het schaalmodel stond op een zes-potige robot, die tot op de honderdste van een millimeter verschillende rij-situaties kon simuleren. Bijvoorbeeld snelle bochten, langzame bochten en haarspeldbochten. ‘Elke tiende van een millimeter telt in de windtunnel. Elke tiende millimeter hier, betekent een tiende van een seconde op de racebaan’, zegt BMW.

Waarom willen jullie er eentje?

Wij hebben zo’n BMW M4 DTM nodig in ons leven. Voor onderzoeksdoeleinden uiteraard. En niet omdat het de bruutste manier ooit is om koffie rond te brengen op de redactie. Geef toe: de knuffelbare racer zou ook fantastisch staan in jouw woonkamer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear