Of je het nu mee eens bent of niet, performance-SUV’s zullen niet snel meer verdwijnen. Sterker nog, het segment groeit maar door en wordt alleen nog maar groter de komende jaren. Dat mag je ook best letterlijk nemen als je kijkt naar de BMW XM en zijn giganieren. De XM werd in september van vorig jaar onthuld, meteen samen met de Label Red-versie – de krachtigste productie-BMW tot nu toe. Jemig.

We weten vrij zeker dat je een mening hebt over het ontwerp, de plug-in hybride aandrijflijn en het gewicht van 2.710 kilo. Waar je waarschijnlijk blijer van wordt, zijn het vermogen en koppel van de combinatie 4,4-liter V8 en elektromotor: 748 pk en 1.000 Nm. Helaas zijn dat de enige cijfertjes die BMW tot nu bekend heeft gemaakt over de versie met rode accenten.

De BMW XM op Pikes Peak

Wat we wel weten, is dat de BMW XM Label Red zal meedoen aan de Pikes Peak-heuvelklim. Daar komt hij uit in de Exhibition-klasse uit met achter het stuur Matt Mullins. Het is trouwens de 101e editie van Pikes Peak en het evenement vindt plaats op 25 juni. Hier vind je de volledige lijst met deelnemers, waaronder de Radford Type 62-2, Tesla Model S Plaid en Ford Shelby Super Snake Sport.

Het doel van de BMW XM Label Red zal hoe dan ook zijn om de snelste productie-SUV op de heuvel te worden. Dat record is nu in handen van de Lamborghini Urus. Die deed er 10 minuten en 32,064 seconden over om naar de top te rijden. Kan de sterkste BMW ooit daar wat vanaf snoepen? De tijd zal het leren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)