Het gebeurt weleens dat een auto bij Domeinen te gierige bieders trekt en dat de overheid het voertuig niet gunt. Vaak wordt hij dan een tijdje later opnieuw geveild, hopend op een beter bod. Toen we deze Brabus 850 XL weer voorbij zagen komen in het aanbod, dachten we dat er zoiets gebeurd moest zijn. Er zijn echter wat ver schillen met de vorige keer dat hij werd aangeboden.

Want wie goed kijkt, ziet wel wat verschillen met de oude advertentie uit 2020. Zo is het paneel onder het navigatiescherm omgeruild voor een groot gat in het dashboard met losse draden. Gekke designkeuze, maar iedereen zijn eigen ding. Daarnaast is de voorbumper beschadigd, net als de koplamp en de grille. Volgens de kentekencheck is de auto sinds de vorige veiling niet van eigenaar gewisseld, en er is nauwelijks mee gereden. De schade aan de buitenkant lijkt dus op het terrein van Domeinen te zijn gebeurd, net als het verwijderen van de interieurdelen.

Deze Brabus 850 XL kun je beter B-850 noemen – hij heeft ook altijd pech. Voor de liefhebbers: de aangepakte V8 produceert 850 pk en 1.450 Nm. In de auto kunnen zeven mensen plaatsnemen waarna je alsnog een snelheid van meer dan 300 km/u zou moeten kunnen halen. Je zou bijna zeggen dat het onverantwoord is van de Nederlandse overheid om zoiets aan te bieden.

Liever een Mercedes-AMG G 63?

Vind je de Brabus iets te opvallend? Misschien kun je dan eens kijken naar deze G-klasse. Ook hierbij is niet bekend hoe de auto terechtkwam bij Domeinen, alleen dat het een importauto is met ‘NAP geen oordeel’. Een risicootje, maar voor een laag bod zou je een gokje kunnen wagen. De huidige tellerstand is ruim 33.000 kilometer.

Ferrari 430 Scuderia bij Domeinen

De Nederlandse overheid biedt ook nog een zeldzame Ferrari aan

Michael Schumacher hielp nog mee met de ontwikkeling

Advertentie

Reacties

  • Makaveli says at 3 maart 2022:

    Aan de foto’s te zien ligt er een M157 5.5L BiTurbo V8 in! En niet de nieuwere M177 4.0L BiTurbo V8..

    Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie