Wolfgang Dürheimer, algemeen directeur van Bugatti, keek eens in zijn garage. Hij wilde graag de 24 uur van Le Mans zien, maar wist niet welke auto hij moest meenemen. Na lang twijfelen dacht hij: ‘Kom, laat ik eens gek doen. Ik pak ons nieuwste model mee.’ En omdat Wolfgang het gas best durft in te trappen, reed de Bugatti Chiron op Le Mans zomaar het snelheidsrecord van de Audi R18 aan flarden.

38 km/u sneller

Bugatti claimt van alle auto’s die er afgelopen weekend waren de snelste te zijn: de Chiron haalde een topsnelheid van 380 km/u. De snelste rondetijd blijft in handen van Audi, maar hun topsnelheid bedroeg een schamele 342 km/u. Het is overigens niet voor het eerst dat de Chiron zich laat zien op een dergelijk evenement. Tijdens de 24 uur van de Nürburgring werd hij ook al even uitgelaten. Net als op de Nürburgring deed de Chiron op Le Mans uiteraard niet officieel mee aan de race – al zouden we dat best eens willen zien.

Afijn: een mooi marketingmoment voor deze exclusieve, 2,4 miljoen euro kostende hypercar. Naar het schijnt zijn inmiddels 200 van de 500 beloofde exemplaren verkocht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear