Een mooie vergelijking. Nu iedereen verplicht thuis moet zitten, worden nieuwe manieren bedacht voor vermaak, ook door raketwetenschappers. Bloodhound maakte een virtuele dragrace tussen een Bugatti Chiron, F1-auto en hun Bloodhound LSR. Neem het niet ál te serieus, want een slick-band op zand is misschien niet de beste keuze (of misschien ook wel, weten wij veel). Het resultaat is precies wat je zou verwachten, maar de weg ernaartoe is verrassend te noemen.

Om te beginnen, komt de Bloodhound niet heel snel van zijn plek aan het begin. De lichte F1-auto is het vlotste weg van de startlijn en voelt de hete adem van de Chiron in zijn nek. De Bugatti heeft de lange adem en pakte de F1 op topsnelheid. Uiteindelijk worden alle auto’s achtergelaten om stof te happen door de Bloodhound, die ervandoor gaat met 1.000+ km/u. De Chiron haalt 400 km/u en de F1-auto 326 km/u. Oh, dat stilstaande stipje is een normale auto die 177 km/u haalt.

Belangrijk om te weten is dat de Bloodhound LSR hier op half vermogen rijdt. Op weg naar 1.010 km/u ging de Bloodhound van 0 naar 96 km/u in zo’n 5,6 seconden en van 0 naar 160 km/u in 7,5 seconden. De Bloodhound is enorm. Hij is zo’n 13 meter lang en weegt ongeveer zeven ton. Maar de Rolls-Royce EJ200-straalmotor genereert ruim 54.700 pk (hier dus de helft), dus de verhouding van kracht en gewicht komt neer op ruim 7.800 pk per ton. Dat is ongeveer tien keer beter dan de Bugatti Chiron 300+.

Bugatti Chiron vs F1-auto vs Bloodhound LSR

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie