Soms gaan voorwerpen een heel ander leven leiden dan waarvoor de oorspronkelijk bestemd waren. Kijk maar naar lachgascapsules voor een slagroomspuit. En zo was het een tijdje hip om de gouden sticker op je New Era-pet te laten zitten. En zo was het zelfs een tijdje hip om Sparco-raceschoenen naar school te dragen (of hebben we ons dat ingebeeld?).

De ontwerper van de Dodge Challenger wordt ook geteisterd door een modieus misbruik van een onbenullig voorwerp. Wanneer een Dodge Challenger Hellcat of Charger Hellcat de fabriek verlaat, zitten er knalgele beschermers op de splitter. Deze zorgen ervoor dat het laagste punt van de auto niet tijdens de transport beschadigd wordt tijdens het in- en uitladen van de auto.

Op de gele bumperbeschermers staat zelfs heel duidelijk ‘Om Verwijderd To Worden door Dealer’ (maar dan in het Engels, anders zou het logisch zijn dat het fout gaat), maar mensen vertikken het om de beschermers eraf te halen. Ze vinden ze tof, en laten ze zitten. ‘Ik wou dat ze ze eraf haalden’, zegt Mark Trostle, hoofdonwerper bij Dodge, in een YouTube-video van Knockout 360.

‘Ze verpesten de lak! Ze zijn er om de auto te vervoeren. Voor mij, als een ontwerper, verpesten ze de lijnen van de auto’, vult hij aan. In de toekomst worden de bumperbeschermers daarom paars in plaats van geel.’ Voor de fans van de gele bumperbeschermers: ze worden zelfs aangeboden op eBay voor zo’n 50 piek.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)