[tg_video]https://www.youtube.com/embed/zEUrEPPABbY[/tg_video]

Wie: Jeremy Foley en Yuri Kouznetsov
Wat: Mitsubishi Evo 8
Waar: Pikes Peak
Wanneer: 12 augustus 2012
 
Voor het samenstellen van deze Carcrash-berichtjes moeten we meestal telefonisch contact opnemen met de coureur die zijn ballen heeft verloren bij een incident. Deze maand hoefde dat niet, aangezien we ooggetuigen waren van de crash.
 
Op bijna 4.000 meter hoogte snakten we naar adem in de ijle lucht van Pikes Peak. Een Mitsubishi Evo 8 kwam voorbij scheuren, remde laat voor een bocht en ging richting de volgende van de 156 bochten. Toen werd het opeens stil. Vervolgens lawaaiig. Heel lawaaiig. Er klonk het geluid van een auto die herhaaldelijk op rotsen kletterde en de echo ervan deed ons rillen.
 
We renden naar de rand van de afgrond en aanschouwden een compleet andere Evo dan die we net voorbij hadden zien rijden. Nadat ie met 110 kilometer per uur de berm in was gereden en meer dan 30 meter omlaag gevallen, was het een wrak dat letterlijk vast zat ‘between a rock and a hard place’. Tot onze verbazing zagen we de bestuurder, Jeremy Foley, zijn navigator Yuri Kouznetsov uit de auto helpen.
 
‘Het eerste wat ik dacht toen we de richel overgingen was: dit is het einde. Meteen wist ik dat het een verschrikkelijke crash zou zijn. Ik voelde elke klap, elke draai’, vertelde Jeremy aan een nieuwszender na het ongeluk.
 
Yuri voelde zich als een levend wasbolletje. ‘Een grote wasmachine vol pijn en enorme krachten.’
 
Hij vervolgde: ‘Op het moment dat mijn schouder uit de kom ging trok ik mijn armen in [de deur was er inmiddels afgevallen, dus zijn armen zwierven buiten de auto, red.]. Ik greep naar mijn gordel en probeerde die vast te houden tot we tot stilstand kwamen.’
 
Het stuk weg waar Jeremy en Yuri eraf vlogen, staat bekend als ‘Devil’s Playground’. Het jaar ervoor kwam Bobby Regester naast de baan terecht op exact dezelfde plek. Maar Moeder Natuur stond aan zijn zijde, want ze was zo aardig geweest om een flinke rots op zijn weg te plaatsen zodat de auto niet ver de diepte in viel. Datzelfde kan niet gezegd worden van de onfortuinlijke Evo-rijders.
 
Dankzij een bombestendige rolkooi en fatsoenlijke helmen was de enige blessure die voortkwam uit dit koppeltjesduiken Yuri’s uit de kom geraakte schouder.
 
Een aantal dagen na de crash zei Jeremy: ‘We willen weer gaan rijden. Misschien niet morgen maar zeker binnen korte tijd.’ Dat is de juiste mentaliteit, jongens. 

Reacties