De snelste auto op de Nürburgring, binnenkort ook op de Ring A10. Je kijkt naar de eerste Mercedes-AMG GT Black Series in Nederland. Hij staat bij Mercedes-dealer Baan Twente in, eh, Rijssen. Zo magisch als fruitvliegjes ineens (serieus, waar komen ze altijd vandaan? Worden ze getipt door de groenteboer?) op je vers gehaalde fruit zitten, weet je zeker dat er minimaal één autospotter lucht krijgt van een verse aflevering. Dit keer was het CarshotsNL (en Carphotographer) die de AMG Black Series op het internet zette.

De V8 in de Black Series produceert mede dankzij de nieuwe krukas 730 pk en 800 Nm. Schakelen doet een negentraps automaat en de 0-100-tijd is een kleine 3,2 seconden. De 0-200-tijd ligt net onder de 9 seconden. De topsnelheid is trouwens 325 km/u. De Mercedes-AMG GT Black Series weegt 1.540 kilo, wat 35 kilo minder is dan de GT R Pro. In de handen van GT3-snelheidsspecialist Maro Engel wist de nieuwe AMG GT Black het monstercircuit te ronden in 6 minuten en 43,616 seconden. Dit is ruim een seconde sneller dan de vorige recordhouder, de Lamborghini Aventador SVJ.

Wat kost dat?

De prijs van de eerste Mercedes-AMG GT Black Series in Nederland is niet bekend. Hij komt pas volgend jaar op kenteken, dus dan kun je in de gegevens van de RDW spieken wat er voor de auto is betaald. De eigenaar moet minimaal 420.982 euro betaald hebben, want dat is de vanafprijs in Nederland. Dat is bijna 90.000 euro meer dan wat hij kost in Duitsland. Kijk je niet zo op van de prijs en ga je zelf een exemplaar bestellen? Overweeg nog het AMG-trackpakket erbij te nemen voor 7.865 euro, dan krijg je vierpunts gordels en koolstofvezel stoelframes. En wat dacht je van de kleur Magma Orange?

Reacties

  • Dikke lul heeft op 20 juni 2022 geschreven:

    Pohhh da’s mien merk!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)