De overlevingskans verdubbelt als een reanimatie binnen zes minuten plaatsvindt, daarom is het inzetten van een Corvette en Nissan GT-R als ambulance eigenlijk een top idee. De auto’s kunnen razendsnel ter plaatse zijn. En dat is precies wat ze doen in Dubai. De twee supercars worden ingezet als first responders.

Patiënten zul je niet snel achterin de auto’s aantreffen, want veel ruimte voor een brancard is er niet. De auto’s schieten snel naar de locatie om de eerste hulp te verlenen. Een soort traumaheli, maar dan op wielen. En vooral leuk als pronkstuk op foto’s, waar je de auto’s vooral veel ziet.

De Chevrolet Corvette en de Nissan GT-R worden ook ingezet voor promotiedoeleinden. Bijvoorbeeld voor de nieuwe campagne ‘Give way … Give Hope’, waarbij het belang van ruimte maken voor hulpdiensten wordt benadrukt. We vragen ons alleen af waarom de auto’s geen zwaailichten hebben.

De Nissan GT-R haalt 570 pk uit een 3,8-liter V6. De 0-100-tijd is zoals bekend 2,8 seconden en de top ligt op de 315 km/u. Genoeg om een hartaanval te veroorzaken, dus. De Corvette is beter bedeeld als het gaat om motorinhoud. De 6,2-liter V8 produceert echter maar 466 pk. De 0-100-tijd is 4,2 seconden met een top van 290 km/u.

Foto’s: Dubai Corporation For Ambulance Services

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)