Na een goed feest is een venijnige kater onvermijdelijk. Om de 50e verjaardag van de M-divisie te vieren, kwam BMW dit jaar met de M4 CSL. Voor één bestuurder was het blijkbaar een te ruig feestje – een van de slechts 1.000 CSL’s is voorlopig uit de running. De bestuurder was ongedeerd, maar de BMW M4 CSL raakte zwaar beschadigd in de crash. Scroll iets omlaag voor de foto.

De locatie maakt het extra zuur: het gebeurde net buiten het hoofdkantoor van BMW in het Verenigd Koninkrijk. De auto was waarschijnlijk dus nét het hek uit en is mogelijk niet meer dan een paar dagen uit. Wat er precies gebeurde is niet bekend, maar als we een kleine invulling mogen doen, vermoeden we dat het een combinatie is van een enthousiaste chauffeur, koude achterbanden en 550 pk. De rit duurde in ieder geval niet lang.

Klanten halen hun nieuwe BMW M4 CSL op bij de dealer, dus vermoedelijk gaat het hier om een auto van het hoofdkantoor. Deze auto’s worden doorgaans ingezet voor de pers om in te rijden, of bij evenementen. De bestuurder kan een autojournalist zijn geweest, of simpelweg iemand van BMW zelf. Of misschien wel een stagiair.

BMW M4 Crash

Wat kost de BMW M4 CSL?

De airbags zijn geklapt, de bumper ligt eraf en het achterwiel kan ook wat uitlijning gebruiken. Je rijdt zo’n exclusieve uitvoering niet eenvoudig financieel total-loss, maar de exacte schade is onmogelijk in te schatten vanaf zo’n korrelige plaat. In Engeland kost de BMW M4 CSL omgerekend zo’n 153.000 euro. In Nederland wil de dealer graag 215.243 euro zien voor het gelimiteerde model.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)