Geef een stel studenten de opdracht ‘bouw een elektrische en autonoom rijdende auto’ zonder de grenzen van het project duidelijk af te kaderen, en je kunt er donder op zeggen dat het resultaat iets wordt van een elektrische DeLorean DMC-12 die zelfstandig kan driften. Bijvoorbeeld de studenten van de Standford University. Zij bouwden een elektrische DeLorean DMC-12 die zelfstandig kan driften. We zeiden het toch.

Gekkigheid, natuurlijk. Want de studenten halen waardevolle informatie uit de proeven. Immers moeten zelfstandig rijdende auto’s straks ook van een slip kunnen herstellen. De DeLorean met de bijnaam ‘Marty’ is het product van het The Dynamic Design Lab. De DMC-12 bereikt een drifthoek van zo’n 40 graden. De auto berekent de wrijving met het asfalt om de achterkant van de auto in het gareel te houden.

Als de toekomst van autonoom rijden ook zelfstandig driften inhoudt, is het wellicht allemaal zo slecht nog niet. Misschien toch terug naar de toekomst gaan. Zal ie al 88 mijlen per uur kunnen driften?

DeLorean DMC-12 van Standford drift autonoom

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)