Gewoon, gewoon. Echt gewoon is het niet meer in deze tijd, maar het is wel als vanouds. De eerste SUV van Ferrari krijgt een V12-motor. Dit bevestigt opperbaas Benedetto Vigna tegenover Automotive News Europe. Hier lees je wat we tot nu toe weten over de Ferrari Purosangue V12.

‘We hebben verschillende opties getest, het was duidelijk dat de V12, voor de prestaties en rijervaring die hij kon bieden, de juiste optie was voor de markt’, zegt Vigna. Op de vraag of er ook andere aandrijflijnen komen, wil de chef geen antwoord geven.

Hoeveel power krijgt de Ferrari Purosangue V12?

Over vermogens wil de grote baas ook niets zeggen. Niet al te lang geleden kwam Ferrari met de 812 Competizione. Deze heeft ook een V12; de krachtigste motor voor een productieauto die het merk ooit bouwde. De Ferrari Purosangue V12 zal hoogstwaarschijnlijk een afgeleide van die motor krijgen.

De volle 830 pk lijkt ons sterk, maar wees verzekerd dat de SUV geen doetje zal zijn. De Lamborghini Urus mag je zien als de voornaamste concurrent, en die heeft 650 pk. Zullen we geld inzetten op 700 pk? Als de Ferrari Purosangue V12 krachtiger is dan 720 pk, dan is het de krachtigste (benzine-)SUV ooit.

Welke andere motoren zijn er mogelijk?

Je zag het bijvoorbeeld bij de Bentley Bentayga. Die kwam aanvankelijk met een W12-motor, maar later volgden er nog een V8-versie en zelfs een V6-hybride. Ferrari heeft inmiddels een groot genoeg motorenaanbod om hetzelfde te doen.

De V8 uit de F8 Tributo zou in de Purosangue kunnen gaan als tweede optie. Of de V6 met hybride techniek uit de 296 GTB. Of misschien wel de aandrijflijn met 1.000 pk uit de hybride SF90. Het duurt in ieder geval niet heel lang meer voordat we de Purosangue te zien gaan krijgen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)