Het nieuwste designkindje van Ferrari is een feit; hij heet SP38 en is gebouwd voor ‘één van de meeste toegewijde klanten’ die een ‘grote passie voor de racerij heeft’.

Het doel van de auto – heel snel gaan – is hevig beïnvloed door een andere twinturbo van Ferrari; de F40. Dat kun je vooral zien aan de achterspoiler (goed kijken), de achterruit (of liever het gebrek daaraan) en de ‘dubbelronde’ achterlichten. Het traditionele ontwerp, met de grote voorruit, loopt af naar de achterkant om zich vervolgens te mengen met de, moderne schelpvormige, motorkap.

De dunne voorbumper is geïnspireerd door die van de 308 GTB en de combinatie van de scherpe neus en de brede wielkasten geeft de SP38 veel potentie en wendbaarheid op het circuit. Precies waar de klant naar op zoek was.

Hoe langer je naar de auto kijkt, hoe meer andere auto’s je terugziet: wij kwamen de Lamborghini Asterion, Alfa Romeo 4C en McLaren 570S al even tegen.

Heeft de Ferrari SP38 dezelfde prestaties als de 488?

We weten niet of de nieuwe carrosserie een negatief of positief effect zal hebben op de prestaties. Een standaard 488 zit in drie seconden op 100 km/u, gaat door tot 330 km/u en heeft een vermogen van 670 pk. Dit alles wordt geproduceerd door de 3,9-liter twinturbo V8 die je bedient middels een 7-trapsautomaat. Deze SP38 zal daar niet heel ver van afwijken.

Ferrari laat de auto op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este in Italië (dit weekend) voor het eerst zien.

Reacties

 • Hans Helmonds heeft op 25 mei 2018 geschreven:

  Toch liever een F40

  Reageer
 • N. heeft op 23 mei 2018 geschreven:

  Heeft ook wel iets van een Ford GT

  Reageer
 • Haye Mellema heeft op 23 mei 2018 geschreven:

  Dikke rooie Lotus, en die agressieve koplampen maken h’m een beetje Lambo…

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)