Volgens Dodge gaat de Challenger Demon in 2,3 seconden naar de 96 km/u. De 100 km/u volgt een fractie van een seconde later. Daarmee pakt de straatlegale dragracer de titel voor snelst accelererende productie-auto ter wereld. Officieel, tenminste.

De Ferrari 488 Pista doet het sprintje naar de 100 km/u officieel in 2,8 seconden en komt dus niet in de buurt. Ook weer: officieel, dus. Want volgens ArabGT zijn deze tijden aan de conservatieve kant, en komt de Ferrari 488 Pista-acceleratie meer in de buurt van de 2,2 seconden. In een video meten ze een 0-100-tijd van 2,26 seconden.

Het verhaal smaakt wat flauw, dus neem het met wat korreltjes zout. We vergelijken nu de officiële tijden van de Demon met de onofficiële tijden van de Pista. Plus, de test is gedaan met een testexemplaar van Ferrari zelf. Het merk had er, zeker in het verleden, nog weleens een handje van om de modellen voor de pers een pietsje sneller te maken.

Als de video klopt, mag de Ferrari 488 Pista in ieder geval de snelst accelererende productieauto noemen die je in Europa kunt kopen. Voor zover je ‘m überhaupt nog kunt kopen. Het predicaat ‘bloedsnel’ is hoe dan ook gepast.

Ferrari 488 Pista acceleratie 0-100

Advertentie

Reacties

  • Edward heeft op 30 mei 2018 geschreven:

    Als je dit filmpje op 0.25 snelheid kijkt, doet hij er ongeveer 10.60 sec. over. Als je dat weer door 4 deelt komt er 2,65 uit. Dat is wel weer iets langzamer. Maar misschien heb ik het fout.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie