Wacht, dit kan niet. Een Dodge Demon Cabrio bestaat niet. Het kan ook geen Dodge Challenger Convertible met Demon-optiek zijn, want ook van de reguliere versie bestaat geen cabriolet. Het gaat hier dan ook niet om een productiemodel, maar om een stuk bedrijfsvlijt van het Amerikaanse Droptop Customs in het zonnige Florida.

Shaquille O’Neal bestelde bijvoorbeeld twee Challenger Convertibles, vermoedelijk omdat hij met z’n knar niet onder het dak van de coupé paste. Ook bouwden ze dit exemplaar, op basis van een paarse Dodge Challenger Demon. Het was geen kleine klus, want het koppel van de supercharged V8 wil niets liever dan de dakloze carrosserie in een wokkel trekken.

Dus verstevigde Droptop Customs de boel flink, met bijvoorbeeld metalen beugels in de dorpels en extra robuuste veertorens achter. De a-stijl is steviger en zelfs de deuren werden aangepast. De nieuwe softtop gaat met hydrauliek omhoog en omlaag in 20 seconden. Na al die moeite werd er slechts 276 kilometer met de auto gereden.

De paarse Demon behoudt zijn 851 pk en 1.044 Nm. De standaard 0-100-tijd van 2,3 seconden zal iets zijn toegenomen door het extra gewicht. Nieuw kostte de auto in de VS 84.995 dollar. Dit exemplaar mag weg voor 145.995 dollar, zo’n 131.000 euro. Wil je hem hierheen halen, dan komt daar uiteraard nog een klap Nederlandse belastingen bovenop – als ie überhaupt door de keuring komt het het dak.

Foto’s: Cape Coral via Motor Authority

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)